2/04/2015

HERKKULEIVÄT

Saavuttiin just takaisin kotiin. Tämä päivä me ollaan vietetty toisen koiran kanssa Espoon Eläinsairaalassa. Koko tarinan kerron teille myöhemmin, kun vain on kunnolla aikaa ja tiedän itsekin, missä tarkalleen ottaen mennään.

P1017356P1017357

Nyt kuitenkin tulin pikaisesti jakamaan teille kivan pienen ilta-/välipalavinkin: kanapestovuohenjuusto-leivät!

Tarvitset:
- leipää
- pestoa
- vuohenjuustoa 
- kanaa

Mä tein näitä perheelle iltapalaksi ensimmäistä kertaa jo suunnilleen puoli vuotta sitten, mutta silloin ne ei menneet ihan niin putkeen, että ne olisi sen erityisemmin jääneet mun mieleen. Ensinnäkin, mä laitoin niihin ihan liikaa pestoa ja leivistä vähän liioiteltuna valui sitä peston öljyä. Vuohenjuustot mä laitoin kanojen päälle ja ne oli kaikki tietenkin valuneet pellille. Tosta kerrasta oppineena laitoin leipiin paljon vähemmän pestoa ja koitin suurimmat öljyt valuttaa pois. Vuohenjuustot laitoin ohuina siivuina kanojen alle, jotta ne ei valuisi leivältä pellille. Tällä kertaa mä laitoin uuninkin lämpenemään vain 150 asteeseen sen parinsadan asteen sijaan, ja luulen, että silläkin saattoi olla vaikutusta asiaan. Annoin leipien olla uunissa n. 7 minuuttia, jona aikana vuohenjuusto oli vähän sulanut ja lämmennyt ja leivästä tullut rapea.

Sen kummallisempaa ohjetta näihin ei ole, mutta suosittelen laittamaan ne tässä järjestyksessä. Aineitakin voi toki soveltaa ja laittaa leiville mitä ikinä haluaa! :-)

Ah, mä vaan niin rakastan kanan ja vuohenjuuston yhdistelmää!

P1017359

10 kommenttia:

 1. Oii nam! Kiitos tästä, pitääkin koittaa :-) Mäkin nimittäin rakastan tota kanan ja vuohenjuuston yhdistelmää! Aina jos mennään syömään Kulmaan täällä Tampereella niin otan kierreperunoiden kanssa leivän johon valitsen täytteeks kanaa, vuoheenjuustoo, tomaattia ja ananasta! Match made in heaven ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, kuulostaa ihan taivaalliselta! Vuohenjuusto on niin hyvää, voisin tunkea sitä lähes joka paikkaan! :-D

   Kannattaa testata! Kiitos! ;-)

   Poista
 2. Moikka! Mä kysyin sulta vinkkejä kynsien tekoon tossa pari postausta sitten, ja sanoit että vastailet vähän myöhemmin. Aattelin vaan kysyä, että unohditko vastata vai etkö vain ole vielä ehtinyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksianteeksianteeksi! Oon niin lahopää, että unohtu ihan täysin. Käyn nyt heti vastaamassa sulle! :-)

   Poista
 3. NAM!! Näit on pakko kokeilla, tosin vuohenjuuston vaihdan vaikka mozarellaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin mozzarellan ja vuohenjuuston välillä, mutta päädyin tohon. Ehkä ens kerralla sitten mozzarellaa! :>

   Poista
 4. Näyttää ihan älyttömän hyvältä!

  VastaaPoista