Mä oon ihan nuoresta lähtien tykännyt touhuta keittiössä joko ihan yksinäni, tai edes äitiä auttaen. Keittiössä touhuminen ja eri ruokien kokkaaminen onkin ihan yksi mun lempipuuhista, ja rakastan testailla ennen kaikkea kaikkia uusia reseptejä ja lopuksi katsoa miten onnistuin ja miltä se oikeen maistuu! Tän kautta oon myöskin löytäny tosi monta uutta lemppariruokaa. Tällä kertaa mä vinkkaan teille välipalasta, joka on kuitenkin älyttömän ruokaisa ja täyttävä – kanavuohenjuustopestoleivistä (tai miten pitkästi/lyhyesti sen sit haluukaan sanoa..:-D) Mä ite maistoin näitä ekaa kertaa parisen viikkoa sitten poikaystäväni luona, ja mun lisäksin näihin rakastu muutkin perheenjäsenet veljeä lukuunottamatta, mutta se ei oo mitenkään yllättävää – se kun ei ikinä innostu näistä vähän "erikoisemmista" ruokalajeista. Mut pidemmittä puheitta, aloitetaan!
1. Tähän kaikkeen sä tarvitset siis paahtoleipää, kanaa, vuohenjuustoa, pestoa ja hunajaa, jonka mä tosin unohdin ihan kokonaan. Leipiinhän nyt voi laittaa ihan mitä haluaa, mutta tämmösen version mä näistä tein.
2. Koko prosessi kannattaa aloittaa kanan paistamisella, koska niiden valmistaminen vie eniten aikaa ja niiden tulis kuitenkin jäähtyä kunnolla ennen niiden leikkaamista. Mä siis käytin tähän ihan noita kanapihvejä, jotka oli niin paksuja, et mä mielummin leikkasin ne siivuiksi - muuten leivissä ei ois maistunut muuta kun kana. Parhaiten tähän sopii mun mielestä ne kananpojan minuuttipihvit, koska ne on hyvän maun lisäksi tosi ohuita!
3. Vuohenjuusto, jota me käytettiin oli tommonen pötkömäinen, joten leikkasin nekin suht ohuiksi siivuiksi. Vuohenjuustoahan voi laittaa just niin paljon kun sielu sietää, ja jos meillä olis ollut, mä oisin laittanut varmaan neljä jokaseen, koska mä rakastan vuohenjuustoa! Mutta pienenä vinkkinä: ostakaa mielummin vaikka tätä Presidentin vuohenjuustoa, koska se kestää paremmin kuumuutta eikä "valu" lämmön takia niin paljon.
4. Ensimmäiseksi leiville levitetään siis pesto. Tähän ei oo mitään tiettyä määrää, vaan voi laittaa ihan sen verran kun itse haluaa. Mun mielestä se on kuitenkin niin öljystä, et laitan sitä mielummin liian vähän kun liian paljon. Tässä kohtaa myös voi lisätä sen hunajan, joka meiltä unohtu!
5. Leipien ja pestojen päälle sen verran kanaa kun itse haluaa...
6. ...ja viimeiseksi vuohenjuustot! Vielä kertauksena – ostakaa mahdollisimman ohuita kanapihvejä ja paremmin lämpöä kestävää vuohenjuustoa.
1. Tähän kaikkeen sä tarvitset siis paahtoleipää, kanaa, vuohenjuustoa, pestoa ja hunajaa, jonka mä tosin unohdin ihan kokonaan. Leipiinhän nyt voi laittaa ihan mitä haluaa, mutta tämmösen version mä näistä tein.
2. Koko prosessi kannattaa aloittaa kanan paistamisella, koska niiden valmistaminen vie eniten aikaa ja niiden tulis kuitenkin jäähtyä kunnolla ennen niiden leikkaamista. Mä siis käytin tähän ihan noita kanapihvejä, jotka oli niin paksuja, et mä mielummin leikkasin ne siivuiksi - muuten leivissä ei ois maistunut muuta kun kana. Parhaiten tähän sopii mun mielestä ne kananpojan minuuttipihvit, koska ne on hyvän maun lisäksi tosi ohuita!
3. Vuohenjuusto, jota me käytettiin oli tommonen pötkömäinen, joten leikkasin nekin suht ohuiksi siivuiksi. Vuohenjuustoahan voi laittaa just niin paljon kun sielu sietää, ja jos meillä olis ollut, mä oisin laittanut varmaan neljä jokaseen, koska mä rakastan vuohenjuustoa! Mutta pienenä vinkkinä: ostakaa mielummin vaikka tätä Presidentin vuohenjuustoa, koska se kestää paremmin kuumuutta eikä "valu" lämmön takia niin paljon.
4. Ensimmäiseksi leiville levitetään siis pesto. Tähän ei oo mitään tiettyä määrää, vaan voi laittaa ihan sen verran kun itse haluaa. Mun mielestä se on kuitenkin niin öljystä, et laitan sitä mielummin liian vähän kun liian paljon. Tässä kohtaa myös voi lisätä sen hunajan, joka meiltä unohtu!
5. Leipien ja pestojen päälle sen verran kanaa kun itse haluaa...
6. ...ja viimeiseksi vuohenjuustot! Vielä kertauksena – ostakaa mahdollisimman ohuita kanapihvejä ja paremmin lämpöä kestävää vuohenjuustoa.
Mä jätin suosiolla sen uunin jälkeisen kuvan ottamatta, noi meinaan oli niin karun näköisiä kun toi vuohenjuusto valu kananpalojen väliin ja siitä pellille, että osa ois varmaan heti sen nähtyään jättäny kokeilematta näitä! Makuhan kuitenkin on tärkein ja mä voin suositella näitä kaikille jotka pestosta, vuohenjuustosta ja kanasta tykkää – yhdessä tai erikseen. Joku päivä mä haluaisin koittaa samaa, mutta laittaa peston tilalle tuorejuustoa ja lisätä tomaattia. Nämä sopii siis ihan kunnon ruoaksikin, koska nä on tosi täyttäviä!
Kuinka moni innostu sen verran, että aikoo kokeilla näitä joku päivä? :-) Ois kiva kuulla muutenkin mitä tykkäätte tämmösistä ruokapostauksista, koska mä ainakin tykkään lukea näitä ihan hirveesti muiden blogeista. Ja jatkossa mä en kirjota näitä nälkäsenä....
Kuulostaa hyviltä! Nää ruokapostaukset on kivoja eli tee vaan useemminkin :)
VastaaPoistaSitä ne onkin!
PoistaKiva kuulla, varmasti on tulossa lisää :-)
oij nam <3 toivottavasti muukin perhe innostuu näistä jos joku päivä alan kokeilemaan, kuullostaa niiin hyvältä !!
VastaaPoistaAinakin kannattaa kokeilla, mä en usko et noita voi kukaan vastustaa!
PoistaAAAH näyttää hyvältä!!! :O
VastaaPoistaJa sitä se myös on!!
PoistaDelicious!
VastaaPoistaI'm hungry!
my site ---- www.okdress.co.uk
Yeap it was!!
Poistalooks delicious!
VastaaPoistaSitä ne onkin!
VastaaPoista