4/06/2016

MIKSI OMISTUSASUNTO?

20 kommenttia:

 1. En kyllä ymmärrä kun monet on niin vuokra asumisen kannalla :D ja ihmettelee, että mikä järki ostaa omistusasunto. Ja oon niin sun kanssa samoilla kannoilla, itsekkin omistusasunnossa kun asustelen. Ihanaa kyllä on, ettei tarvitse toisten velkoja maksaa pois vuokran muodossa, vaan juurikin sitä omaa lainaa. Tottakai omistusasunnossa on omat "miinuksensa". Vesivahingot ym. menee omasta pussista, ja ne voi olla hurjia summia. Onhan vuokra asumisessa sitten se huolettomuus. Se on ihan minkälaisia asioita arvostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noissa vesivahinko ja putkiremonttitilanteissa varmasti jokainen asunnon omistaja miettii, että olisipa kämppä vuokra-asunto! Ja usein ne on niin överikalliita, ettei puhuta mistään parin sadan euron remonteista. Se on niin paljon ihmisestä kiinni mitä haluaa ja mihin kaikkeen on valmis :-)

   Poista
 2. Millä rahalla remontoit siellä seiniä ja ostit niitä kalliita kaappeja jne? :O

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla juuri muidenkin oman ikäisten mielipiteet omistusasunnosta koska itekin sen kannalla! Itsellä ei ole ihan vielä mahdollisuutta omaa asuntoa ostaa ja se venyykin kun asun tällä hetkellä vuokralla mutta joka kuukausi tulee säästettyä sitä omaa varten enkä malta odottaa kun saan laittaa rahaa "omaan pussiin". Ja herranjumala mä järkytyin kuinka "halpoja" sielä on kämpät verrattuna pk-seudulle jossa saa maksaa ittensä ihan kipeeksi.. :(
  terkuin elisa
  ps. ihana kun oot noin pirtee ja ilonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääkaupunkiseudun kämpät on kyllä ihan tajuttoman kalliita! Oon aina tiennyt, että siellä on kalliimpaa kuin muualla, mutta kyllä järkytyin kun huomasin, etten esimerkiksi mun asunnon hinnalla sais sieltä melkeempä minkäänlaista kämppää! :-D Onneks oon syntynyt tänne, haha.. Kiitos paljon Elisa! :-)

   Poista
 4. Musta ois tosi kiva kuulla lisää just tätä omistusasunto jutusta, kun mulla itellä ei varsinaista mielipidettä oo asiasta ja yleensä monet on sen vuokran kannalla niin kiva kuulla erilainenki kanta asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä tästä mielelläni puhun enemmänkin! :-)

   Poista
 5. Hakeeko Otto jonnekkin opiskelemaan, jos kyllä niin minne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakee, mutten viitsi hänen asioistaan tällä sen enempää puhua, kun en tiedä haluaako sitä :-)

   Poista
 6. Ite oon niin myös niin omistus asunnon kannalta, vaikka itse asun tällä hetkellä vuokralla mutta asp-tili kasvaa onneks tässä koko ajan :) itekkin ootan siihen asti että löytyy hyvä kämppä/talo sitten minkä voi ostaa :) se kyllä täytyy korjata että vuokra asumisessa kun pois muuttaa niin saa onneksi edes takuuvuokran takasin :) ellei sitten oo ollu kunnon sika ja tuhonnu koko kämpän :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saa sen takuuvuokran (jos siis ollut kiltisti :-D), mut se on aika pieni summa siihen nähden mitä asunnon myynnistä saa :-)

   Poista
 7. Oon kyl samaa mieltä et ei oo mtn järkee maksaa tuntemattomalle joka kuussa, ku sillä summalla saa lyhennettyy lainaa jo ihan sikana... mä oon nyt asunu reilu kaks vuotta vuokralla ja just viime viikol ostettii oma talo jo oon iha super innoissani et pääsee ihan omaa kotii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana tunne! Saa tehdä just niin kuin itse haluaa :-)

   Poista
 8. Voisitko tehdä enemmän kynsipostauksia ja kertoa enemmän tuosta mosaic-sarjasta mitä käytät tai niistä tuotteista :)

  VastaaPoista
 9. Ei asunnon ostoon välttämättä tarvitse säästöjä, saa kyllä ostettua ihan ilman säästöjäkin jos pankki kattoo että on riittävät tulot. Me ainakin miehen kanssa ostettiin omakotitalo täysin ilman säästöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on sekin mahdollista, mutta viittasin asp-tilillä asunnon ostamiseen :-) Lainan saa nykyään niin helposti!

   Poista
 10. Täälläkin omistusasunnon kannalla ollaan ja sellainen tulevaisuudessa hankitaan! Ihanan pirtee video. Kivaa kevättä sinne! :)
  - Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joku on mun kanssa samaa mieltä! :> Kiitos, ja samoin sinulle Satu!<3

   Poista