Täältäpä tulis kuulkaas taas vähän ruokajuttuja! Kyseessä on BB-Nikon Snapchatista bongattu resepti, joka kuulosti niin hyvältä, että mun oli ihan pakko kokeilla. Ja voi kyllä, se oli kaiken sen kokeilemisen arvosta! Ihan tajuttoman hyvää!
Mulla oli vähän kiire agilitytreeneihin, joten pistin samantien kaikki levyt päälle, jotta ruoka valmistuis mahdollisimman nopeasti. Jos vaan mahdollista, niin koittakaa pärjätä vähemmällä sähköllä! :-D
Mutta, aloitetaan!
Kuori porkkanat...
...pilko ne haluamasi kokoisiksi paloiksi ja keitä kiehuvaan veteen pehmenemään.
Heitä kanat kuumalle pannulle ja paista ne oliiviöljyssä. Näitä voi paistaa vähän normaalia kauemmin miedolla lämmöllä, jotta suurin osa tosta marinadista lähtee pois.
Toiseen kattilaan kiehuvaan veteen pastat! Nämä tulee aika nopeesti, joten tämän voi tarvittaessa tehdä vähän myöhemminkin (esimerkiksi tossa lopussa, kun antaa koko kastikkeen muhia. Ihan miten itse parhaaksi näkee).
Pilko herkkusienet ja sipulit pieniksi paloiksi ja kuullota oliiviöljyssä hetken aikaa.
Kun herkkusienet ja sipulit on vähän ruskistuneet, kaada ruokakerma niiden joukkoon. Kannattaa aluksi laittaa vaan pari desiä, ja lopuksi lisätä jos tarve vaatii!
Tälläinen apuri mulla oli keittiössä. Piti hyvin huolen, että lattia pysyy puhtaana!
Ja tän takia unohtui pari vaihetta kuvata, mutta...
...seuraavaksi kippasin kanan ja keitetyt porkkanat sipulien ja herkkusienien kaveriksi ja sekoittelin koko sekametelisopan sekaisin.
Pilkoin yhden paketin koskenlaskijaa. Jos et tykkää kovin "juustoisesta" mausta, kannattaa laittaa vaan vähän reilu puolet. Mun mielestä toi maistu ihan taivaalliselta tän ansiosta.
Sit vaan juustot sekaan ja sekoittelua, jotta ne sulaa...
TARVITSET (n. 6 annosta)
♥ taggliatelle -pastaa
♥ 5 herkkusientä
♥ 2 sipulia
♥ 3 porkkanaa
♥ 1 paketti perinteistä Koskenlaskijaa
♥ n. 700g (vähempikin riittää) maustamatonta tai hunajamarinoitua kanaa
♥ n. 3dl ruokakermaa
♥ mausteita oman maun mukaan
Mulla oli vähän kiire agilitytreeneihin, joten pistin samantien kaikki levyt päälle, jotta ruoka valmistuis mahdollisimman nopeasti. Jos vaan mahdollista, niin koittakaa pärjätä vähemmällä sähköllä! :-D
Mutta, aloitetaan!
Kuori porkkanat...
...pilko ne haluamasi kokoisiksi paloiksi ja keitä kiehuvaan veteen pehmenemään.
Heitä kanat kuumalle pannulle ja paista ne oliiviöljyssä. Näitä voi paistaa vähän normaalia kauemmin miedolla lämmöllä, jotta suurin osa tosta marinadista lähtee pois.
Toiseen kattilaan kiehuvaan veteen pastat! Nämä tulee aika nopeesti, joten tämän voi tarvittaessa tehdä vähän myöhemminkin (esimerkiksi tossa lopussa, kun antaa koko kastikkeen muhia. Ihan miten itse parhaaksi näkee).
Pilko herkkusienet ja sipulit pieniksi paloiksi ja kuullota oliiviöljyssä hetken aikaa.
Kun herkkusienet ja sipulit on vähän ruskistuneet, kaada ruokakerma niiden joukkoon. Kannattaa aluksi laittaa vaan pari desiä, ja lopuksi lisätä jos tarve vaatii!
Tälläinen apuri mulla oli keittiössä. Piti hyvin huolen, että lattia pysyy puhtaana!
Ja tän takia unohtui pari vaihetta kuvata, mutta...
...seuraavaksi kippasin kanan ja keitetyt porkkanat sipulien ja herkkusienien kaveriksi ja sekoittelin koko sekametelisopan sekaisin.
Pilkoin yhden paketin koskenlaskijaa. Jos et tykkää kovin "juustoisesta" mausta, kannattaa laittaa vaan vähän reilu puolet. Mun mielestä toi maistu ihan taivaalliselta tän ansiosta.
Sit vaan juustot sekaan ja sekoittelua, jotta ne sulaa...
Tässä vaiheessa kaadoin vielä vajaa desin ruokakermaa joukkoon, jotta tosta tulis vähän enemmän kastikemaista. Sit vaan annoin tän kastikkeen olla miedolla lämmöllä, jotta juustot sulaa varmasti kunnolla!
Tässä välissä ehtikin mainiosti siivota omat jälkensä. Useimmiten mä siivoon ruokaa tehdessä jälkeni sitä mukaan kun sotkua tulee, mutta nyt kun oli neljä levyä samanaikaisesti päällä ja piti ehtiä ottaa kuvatkin, heitin kaikki roskat vaan yhteen kasaan ja siivosin ne vasta lopuksi :-D
Pastaa lautaselle, päälle kana-herkkusieni-sipuli-porkkana-sitätätätota -kastiketta ja nauti. Kannattaa oikeasti testata, toi oli ihan tajuttoman hyvää! :-D Toi koskenlaskija antaa niin hyvän maun, ah!
Noh, onko nä ruoka-/reseptipostaukset edelleen teidän mieleen? :>
Ai että, kuulostaa tosi hyvältä reseptiltä! Täyty ottaa oikein ylös toi :P
VastaaPoistaJa myös maistuu super hyvältä! Suosittelen :>
PoistaHuhhuh montakohan kaloria tossa annoksessa on ? :D
VastaaPoistaJaa a, siitä vaan laskemaan jos kiinnostaa - mua meinaan ei :>
PoistaHah, hyvin vastattu! :D Kai sitä nyt jokainen ymmärtää, ettei tuollaista juustoista ruokaa välttämättä ihan joka päivä syödä. Mitä se haittaa, jos joskus tekee mieli maustaa ruokaansa vähän kaloripitoisemmin? Kenties urheileva ihminen voikin toisinaan nautiskella tällaisia hirmusen kammottavia kaloripommeja, huhhuh sentään. On siinä myös ehkä sellanen näkökulmakin olemassa, että kaikkia ei välttämättä kiinnosta kaloreiden syynääminen.
PoistaOn tää vaan järkyttävää, millaisiksi käsitykset terveellisestä ruokavaliosta ovat nyky-yhteiskunnassa muuttuneet. Niin, ja resepti menee ehdottomasti kokeiluun!
No nimenomaan! :-D Täähän on niin perus kotiruoka kun olla ja voi, ja jos yhdessä raaka-aineessa sattuu olemaan vähän enemmän kaloreita, niin voin sanoa, ettei kyllä hetkauta mua yhtään mitenkään :-D Tollaset kalorit on ihan "tervetulleita", koitan välttää kuitenkin kaikkea roskaruokaa, joissa on oikeesti niitä kaloreita.
PoistaNäimpä juuri...:< Hyvä, että pääsee testiin, vaikka tässä "niin paljon kaloreita onkin"! ;-)
Huhhuh eiköhän toi oo melko "perusruokaa" ja maukasta semmosta :-) kaikkien ei tarvitse syödä kuivaa parsakaalia ;-)
VastaaPoistaJust niin! ;-)
PoistaAiheeseen liittymätöntä, mutta onko sulla tulossa tuotearvostelua niistä L.A. Girl -peitevoiteista? :-) olisin erittäin kiinnostunut!
VastaaPoistaOn, itseasiassa tänään! :-)
PoistaKäytätkö yleensä valmiiksi marinoituja kanoja vai?
VastaaPoistaAika 50/50!
Poista