3/20/2014

Sekamelskasalaatti

Noniin, tämän blogin oiskohan kolmas ruokaresepti tulee täältä! Uhriksi pääsi tällä kertaa mun ehdoton lempiruoka – couscous-salaatti. Tä on kyllä otsikonkin mukaisesti yks sekamelskasalaatti, jossa on siis varmaan kymmentä eri ainesta sekaisin! Alla oleva ohje on ohje, jonka mukaan me tehdään couscous-salaatti esimerkiksi kun tulee vieraita kylään ja sillon, kun ruuan täytyy olla vähän "hienompaa". Mä itse en kuitenkaan noudattanut tätä ihan 100%, mutta ohjeen mukaisesti tehty salaatti on ehdottomasti parhain versio tästä!

TARVITSET...
 
(- 1 rkl öljyä)
- 1 iso punasipuli silppuna
- 2,5dl vettä
- 200g (2,5dl) couscousia
- 2 rkl limettimehua
- 1 pieni kurkku kuutioina
- 2 suippopaprikaa kuutioina
- fetajuustoa maun mukaan
- aurinkokuivattuja tomaatteja vajaa 1 dl
- hunajamarinoitua kanaa
(- 1 dl auringonkukan ja kurpitsansiemeniä ja/tai cashew-pähkinöitä)
(- tuoretta basilikaa)


 
P3193105

Kuumenna öljy pannussa, paista sipulisilppua hetki (itse jätin tämän vaiheen väliin ja lisäsin sipulit sellaisenaan)...

P3193111P3193126

Keitä vedenkeittimessä vettä saman verran kun mitä couscousia on, ja kaada kiehuva vesi couscousin joukkoon ja anna imeytyä rauhassa. Aina välillä sitä voi vähän sekotella, ettei "kökköönny"...

P3193113

Laita kanat pannulle paistumaan miedolle lämmölle, jotta voit samalla hyödyntää kaiken mahdollisen ajan ja pilkkoa samalla kasvikset...

P3193129P3193137P3193139P3193140

Kun kasvikset ja juustot sun muut on pilkottu pieniksi, heitä ne kaikki couscousin sekaan ja sekoita huolellisesti niin, että couscousin mahdolliset kököt hajoavat muruksi...

P3193146

Mikäli haluat, purista sekaan puolikkaan limetin mehut. Itse en pahemmin huomannut maussa mitään eroa oli tätä tai ei, mutta se taisi johtua ihan vaan siitä, etten saanut tosta hirveesti sitä mehua puristettua. Toi sama limen pala oli myös ollut tollasenaan jääkaapissa melkeen viikon, tiedä sitten voiko se vaikuttaa ton makuun tai sen katoamiseen. Tai sitten mä vaan ahmin ton salaatin suuhuni niin nopeasti, etten ehtinyt pahemmin mitään edes maistaa...

P3193150P3193156

Ja kun kanat on paistunut ja vähän jäähtynyt, pilko ne pieniksi kuutioiksi ja heitä salaatin sekaan! Mä suosittelen tätä ehdottomasti varsinkin kaikille, jotka on enemmän painottunut kasvisruokiin. Tä on älyttömän hyvää, terveellistä ja täyttävää, ja sekaanhan voi heittää melkeen mitä vaan mieleen juolahtaa! Tä on melkeen aina mun vakkariresepti couscous-salaatin suhteen, mutta yleensä oon myös heittänyt sekaan Pirkan vuohenjuustokuutioita, jotka on maailman parhaita. :-)

1 kommentti: