3/14/2014

Hiusten parhaat ystävät

Noniin, täältäpä pesee lisää tietoa Tangle Teezeristä ja Invisibobble-ponnareista niille harvoille, jotka näistä ei ole vielä kuullut! Viimeaikoina myös blogeissa on ollut tosi paljon juttua näistä, joten ois vaikea kuvitella, että jollekkin nä ois tuikituntemattomia... Tässä postauksessa näkyvät tuotteet mulle lähetti siis ihana Tangle Teezerin ja Invisibobblen henkilökunta, kiitos vielä

Tangle Teezer on siis täysin muovinen harja, jonka harjakset ovat piikkimäisiä. Mullakin oli vaikka minkälaisia ennakkoluuloja tätä kohtaan, mutta niin siinä taas kävi, että kun tän kerran ostaa, ei muille harjoille löydykään enää käyttöä. Harjan muotoilu ei oo mikään kaikista parhain, mutta mulla se pysyy silti ihan hyvin kädessä. Jossain blogissa käytiinkin keskustelua siitä, että näissä pitäis olla jokin "kahva", josta sais otettua kiinni ja oon kyllä ihan samaa mieltä! :-D
    
P3122651P3122650

Mikäli haluat sanoa hyvästit takuille ja vähentää dramaattisesti hiusten katkeilua, haaroittumista ja vahingoittumista seurauksena huonosta kohtelusta, heivaa tavalliset hiusharjat roskiin ja hanki niiden tilalle yksi kunnon harja, Tangle Teezer. Harjan salaisuus piilee sen harjaksissa, jotka on suunniteltu joustamaan juuri oikean verran, jonka vuoksi ne avaa takut ja auttaa hiusten sarveiskerrosta silottumaan tasaiseksi, joka taas suojaa sisempää kuitukerrosta vahingoilta. Hiusten sarveis-ja kuitukerroksiin tulevat vahingot ovat peruuttamattomia, joten niiden ehkäisystä kannattaa oikeasti huolehtia mikäli yhtään omien hiusten kunto kiinnostaa.

No, mimmoset mun omat kokemukset on tästä?  Lähdetään vaikka siitä, että mun hiukset on mahdollisimman hyvästä ja hellästä hiustenhoidosta huolimatta kuivat ja todella ohuet. Oon niiden kanssa kamppaillut jo iät ja ajat, eikä kyse oo siis siitä, että esimerkiksi käsittelisin niitä suoristusraudalla/föönillä/kihartimella – mä nimittäin käytän edellämainittuja laitteita ehkä pari kertaa vuodessa. Jos noi olisi syy tähän hiirenhäntään, lopettaisin niiden käytön välittömästi.

Aikaisemmin normaalilla harjalla hiuksia harjattaessa mulle jäi aina ikävä ja tylsä "muisto" harjaamisesta, kasa hiuksia nimittäin. Vaikka mä kuinka hellävaraisesti yritin niitä harjata, niitä irtosi silti – ja oikeasti paljon. Oon melkeen koko ikäni syönyt kaikennäkösiä hiusvitamiineja ja tuhlannut niihinkin pienen omaisuuden, eikä oo hirveesti siltä näyttänyt, että mikään olisi tepsinyt.

P3122656P3122661

Pari vuotta sitten mä hankin ensimmäisen oman Tangle Teezerin. En todellakaan ois osannut kuvitella, että tämä muovinen kapine ois jatkossa osa mun päivittäistä elämää! Ensimmäisillä kerroilla kun tällä harjasin mun hiuksia, tuntui, ettei noi "piikit" harjaa kun ihan päällimmäisiä hiuksia. Jotenkin siihen kuitenkin tottui tai oppi harjaamaan niin, että piikit menee kaikkien hiusten läpi. Voin kuitenkin rehellisesti sanoa, että mun mielestä ulkomuotoa ajatellen tämä näyttää paljon hiuksille kovakourasemmalta kun normaalit harjat, muttei se niin ole. En tiedä miten on edes mahdollista, että pelkän harjan avulla hiuksista tulee paljon kiiltävämmät ja sileämmät, ja siis ilman minkäännäkösiä tököttejä! Koska Tangle Teezer on oikeasti hellävarainen hiuksille, en löydä mun omasta harjasta paria hiusta enempää harjauksen jälkeen.

Tiedän, ja tunnustan, että munkin pään sisällä oli aluksi suht samanlaisia ajatuksia harjasta kun teillä, jotka ette oo tätä itse testannut. Voin kuitenkin suositella tätä sydämeni pohjasta varsinkin niille, jotka mun sielusiskoiksi lukeutuu. Mä voin ihan rehellisesti (ajattelematta sitä, että tämä olisi yhteistyöpostaus...en mainosta mitään mihin en usko itse, vaikka kuinka paljon hyötyisin siitä rahallisesti tai muin tavoin.) sanoa, että mun hiukset on paksuuntunut ton harjan vaihdon jälkeen. Aika luonnolliselta se mun mielestä kuulostaakin, jos oon vaihtanut harjasta joka vei puolet hiuksista mukanaan harjaan, jonka kanssa hiuksia harjatessa lähtee suunnilleen sen parikolme hiusta.

P3122654P3122663P3122667

Entä sitten ne Tangle Teezerin parhaat ystävät? Sen parhaat ystävät on nämä paljon jo hehkutetut "puhelinlankaponnarit", jotka tunnetaan myös ihan oikealla nimellä Invisibobble. Toisin kuin Tangle Teezer, nämä onkin vähän uudempi juttu! Jo jokunen aika näitä on myyty vastaavanlaisia esimerkiksi Glitterissä, mutta oon kuullu niistä aika paljon huonoa niiden muutamien hyvien ominaisuuksien kera.

Invisibobblet eroaa normaaleista ponnareista monella eri tavalla. Normaaleista ponnareista poiketen Invisibobblet ovat hellävaraisia hiuksille, eikä niissä ole minkäännäköisiä suurempia saumoja tai metalliklipsejä. Puhelinlankaponnarit ei jätä ponnarirajaa hiuksiin (paitsi tietenkin jos ne märkinä laittaa kiinni...), ne eivät aiheuta päänsärkyä – vaan päinvastoin vähentävät sitä. Ponnarirajaa Invisibobble ei jätä jälkeensä, sillä sen puhelinlankaa muistuttavan muotoilun vuoksi se jakaa hiuksiin kohdistuvan paineen niin, ettei se kohdistu vain uloimpaan kerrokseen hiuksia. Tämän vuoksi yhteen hiukseen kohdistuva paine on huomattavasti pienempi kuin perinteisellä hiuslenkillä ja näin ollen vältytään selviltä painaumilta. Jaettu paine mahdollistaa myös hiusten vahvan kiinnityksen olematta liian kireä.

P3122669P3122676P3122680-horz

Vaikka toisin voisi luulla, ei Invisibobblet venahda käytössä. Ne palaa pian käytön jälkeen alkuperäiseen kokoonsa, mutta Facebookissa näin sellasen vinkin, että näitä kannattaa käyttää vuoropäivinä, jotta jokainen saa aina käytön jälkeen palailla rauhassa alkuperäiseen kokoonsa! Invisibobblet on myös suht turvallisia, sillä mikäli vaikka lapsi tälläisen pujottaisi kaulaan, se katkeisi. Edellä mainitussa tapauksessa ponnaria tulisi kuitenkin venyttää suht paljon, eli tällästä katkeamista ei pitäisi kohdata tavallisessa käytössä.

Sain nämä sisältävän paketin viime viikolla, ja siitä päivästä lähtien multa on löytynyt päästä Invisibobble. Olisin halunnut laittaa testikuviksi noiden viereen kuvan normaalin ponnarin kanssa, mutta mä ihan oikeasti heitin kaikki käteen osuvat normaalit ponnarit roskikseen :-D Eikä muuten oo ollut ikävä niitä ollenkaan! Varsinkin tällasille ihmisille joilta löytyy päästä hiuksia ehkä muutamasataa kappaletta, Invisibobblet on kun luotuja. Ne saa ponihännästä niiiin paljon tuuheamman näkösen (as you can see) ja muutamat kaveritkin kyseli, mitä mun hiuksille on tapahtunut kun ne on niin paljon paksumman näköset. Tästä mä voin vaan kiittää näitä niin ihania puhelinlankaponnareja, joista en varmasti koskaan luovu!

No, mistä näitä sitten voi hankkia? Tangle Teezerejä saa nykyään jo monestakin paikasta, esimerkiksi Sokokselta, Kicksistä, Stockmannilta, Wiklundilta, monista kampaamoista ja pretty.fi verkkokaupasta! Hinnat vaihtelee jälleenmyyjittäin ja kaikki Tangle Teezerin jälleenmyyjät löydätte täältä! Invisibobbleja ei oo vielä saatavilla ihan niin monista paikoista, mutta niitä saa ostettua laivalta, Anttilasta ja hyvä valikoima näitä löytyy myöskin pretty.fi verkkokaupasta!

Muita, jotka on jo siirtyneet näiden vakiokäyttäjiin?

 

7 kommenttia:

 1. mulla on sekä harja että noi ponnarit! rakastan laittaa noilla hiukset kiinni, sillä vaikka toi olisi tiukalla se ei kuitenkaan kiristä kuten tavalliset ponnarit ja pysyy hyvin :-)

  VastaaPoista
 2. Oon ostanut noita "puhelinlankaponnareita" glitteristä ja sokoksesta:) glitterin ponnarit hieman kovempaa materiaalia, mutta sokoksen ovat oikein pehmeitä ja mukavia päässä!

  Ja toi on kyllä totta että käytössä venyy, mutta palautuu kyllä takaisin! Sen vaan oon huomannut, että ensimmäisellä kerralla ponnari menee ns. Kaksi kertaa ympäri, mutta mikäli haluan jossain vaiheessa korjata ponnarin niin se onkin löystynyt jo aika paljon ja menee kolmekin kertaa hiusten ympäri. Se on ainoa miinus jonka noista löydän!

  VastaaPoista
 3. Mä olin ihan innoissan tangle teezeristä, mut sit ommaks pettymykseks se ei ollukkaa nii hyvä ku kaikki hehkutti. Mul lähtee harjatessa yhtä pal hiuksii ku normi harjanki kanssa...mä olin kyl suoraa sanoe pettyny :( ehkä mulla on sit vaa vääränlainen hiustyyppi :D? noit ponnarei kyl vois hankkia jossain vaihees, vaikuttavat hyviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Tangle Teezerillä harjaa hiuksia, niitä pitäisi ns. silittää sillä :D Näin niitä hiuksia ei lähde niin paljoa. Ei kannata olla liian kovakourainen ;)

   Poista
 4. Tiiätkö paljon tommoset ponnarit maksaa? :)

  VastaaPoista
 5. Hmh tyhmä minä :Dd tuossahan on linkki josta hinnat näkee. Vastaus löytyikin liian läheltä.

  VastaaPoista
 6. Löytyyköhä Citymarketista näitä ponnareita? Kaverini ainakin hankki jostain, mutta epäilen Citymarkettia, koska hänen äiti on siellä töissä. Kummasta kannattais hankkia, Sokoksesta vai Citymarketista?

  VastaaPoista