11/09/2015

MY AUTUMN MUST HAVES

Vaikka pakkasta ei ole ainakaan täällä vielä ollut, on vaatetus selvästi muuttunut paksumpaan ja lämpimämpään. Topit on jääneet vähemmälle käytölle ja shortsit vaihtunut pitkälahkeisempiin. Ballerinat on jäänyt kaapin perälle ja yhä useammin jalasta löytyy tennarit tai nilkkurit. Joka vuosi tapahtuu myös sen suhteen sama juttu – aina, joka vuosi syksyn tullessa tuntuu, ettei mulla ole mitään kivoja syysvaatteita, vaikka sieltä kaapista löytyy edelleen ne samat syyskledjut (jotka silloin oli niin ihania!) mitä viime vuonnakin. Ehkä se johtuu kyllästymisestä tai jostain, mutten oo vielä minään vuonna selvinnyt ilman uusien lämpimien vaatteiden ja asusteiden ostamista. On kuitenkin muutamat jutut, jotka on pysyneet vakituisina syksystä toiseen ja jotka on mulle niitä joka syksyn (ja talvenkin ehkä) pakko omistaa -vaatekappaleita ja asusteita, ja ne löytyy listattuna alta!

P1014228P1014231

Kengät, jotka voi yhdistää asuun kuin asuun – mustat nilkkurit. Mielellään vähän korkeammalla varrella, ettei nilkat palellu ja parin-kolmen sentin korolla varustettuna. Näitä nykyisiä ennen mulla oli ties mitä pilipalinilkkureita tavallisista vaatekaupoista, esimerkiksi Hennesiltä, ja niiden laadun huomasi kyllä todella nopeasti. Onneksi hankin viime (vai edellis?!) syksynä Footwaylta nämä nykyiset nilkkurit, jotka on aitoa nahkaa ja täten todella kestävät ja laadukkaat. Valehtelematta kengät on syksyisin lähes joka päivä päässyt jalkaa, muttei näy mitään merkkiä käytöstä tai kulumisesta (vaikka jostain syystä nä näyttää kuvissa yllättävän kärsineeltä...don't know why!). Ihan vähän himottaisi hankkia nämä samanlaiset tummanruskeana... Niin hyvät jalassa ja vielä lämpimätkin!

P1014201


Mä oon sellanen, että jos mun niskaan tai kaulaan pääsee vähääkään vetoa, on ihan takuuvarmaa, että seuraavana aamuna on kurkku kipeä. Se vaikuttaa myös hartioihin, ja huomaan heti kireyden tunteesta, että nyt on unohtunut huivi kotiin tai ollut päällä takki, jossa matala kaulus tai ei huppua. Yksi must -asuste syksylle on ehdottomasti lämpimät ja paksut huivit.

P1014254

Etenkin talvisin autolla ajaminen on jotain ihan järkyttävää, kun ratti on ihan jääkylmä ja tuntuu, että sormet on niin kohmeessa, ettei saa ratista edes kunnon otetta. Sen takia nahkahanskat on ihan pakolliset, sillä ne pitää sormet lämpimänä ja niillä saa tosi hyvän otteen ja pidon rattiin! Nahkahanskat on myös superkätevät koiria lenkittäessä, koska ei ole vaaraa, että flexit lipsahtaisi kädestä, niinkuin villahanskoilla.

P1014298


Mä rakastan ihan älyttömästi neuleita jo muutenkin, mutta jos sellainen on varustettu edes pienellä poolokauluksella – ah! Sen lisäksi, että se lämmittää, se myös mun mielestä näyttää kivemmalta. Sillon ei tarvita myöskään erikseen enää huivia, ellei kaulus ole siitä matalimmasta päästä.

P1014313P1014316

Ne vihatut ja rakastetut kengät – Uggit. Mulla ei ole oikeestaan koskaan ollut feikkiuggeja, koska ne saa parin käyttökerran jälkeen niin järkyttävään kuntoon, etten kehtaisi sellaisia edes käyttää. Ja voinhan mä sen myöntää ihan itsekin, ettei nämä kengät kyllä ole kauniimmasta päästä. Mutta se, miten lämpimät ne on...ihan uskomatonta! Se saa nämä kengät näyttämään kultakimpaleelta mun silmissä! :-D Oon aina tosi herkästi vilustunut nimenomaan varpaita ja ylipäätään jaloista, ja kun se pääsee tapahtumaan, on yleensä koko likka ihan jäässä. Eipäs olekaan enää – mulla on kahdet aidot Uggit ja ihan paras sijoitus ikinä. Ei oo muuten varpaat jäätynyt!

P1014300

Ehkä osittain pooloneuleiden kanssa samaan kategoriaan menee myös paksut "neuletakit". Siis sellaiset oikeasti uberpaksut, joihin voi kääriytyä monta kertaa, ja jotka on niin isoja, että sinne mahtuis sun lisäks muutama muukin! Näitä mä tykkään käyttää enemmän vaan kotosalla, koska näiden päälle ei enää mikään takki oikein mahtuisikaan.

Tämän tyyppistä postausta olitte toivoneet, kun kyselin postaustoiveita. Mitä tykkäsitte? Onnistuinko toteutuksessa? :-)

16 kommenttia:

 1. Tuli mieleen kun kyselit postaustoiveita, että voisitko tehä jonkinnäkösen ruokapäiväkirja-postauksen vaikka viikon ajalta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin pistää harkintaan! :-) En tiedä, kehtaanko edes teidän kaikkien nähtäville laittaa sitä kaikkea, haha...

   Poista
 2. Tä oli kiva postaus! :-)

  VastaaPoista
 3. Samat vakkarijutut täälläkin käytössä syksyisin ;D neuleet on parhaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että aika monella on! :-) Neuleet on parasta ikinä<3

   Poista
 4. Koska se video tulee jossa vastaat loppuihin kysymyksiin? :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan viimeistään viikonlopun aikana kuvata sen :-)

   Poista
 5. Paljonko pyydät kynsistä ku teet niitä? :) <3

  VastaaPoista
 6. Mulla on sama juttu noiden Uggien kanssa! Nyt vanhemmiten on oppinu sen, että näytän mielummin tyhmältä ja pukeudun Uggeihin ja kunnon untuvatakkiin kun taas yläasteella mentiin kesät talvet niillä consseilla ja nahkatakilla, koska se oli "cool" :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Aiemmin mäkin vitkuttelin pitkälle talveen consseilla, vaikka jalat oli jo syksystä lähtien jäässä niiden kenkien kanssa... Sitten musta tuli vähän fiksumpi ja tajusin, että mikä oikeesti on tärkeämpää - se ulkonäkö, vai tunne :-D

   Poista
 7. Neuleet ovat kyllä parhaita :) ja laadukkaita kuvia blogissasi :) !!

  VastaaPoista
 8. Mulla on noi samat nilkkurit. Olin haaveillu nuista kengistä ihan todella kauan ja sitten löysin ne ihan uuden veroisina Torista 25 eurolla, kun uusista saa pulittaa yli 100 e!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tosi hyvä tuuri! Noi on kyllä hyvät ja jokaisen euron arvoiset, mutta toi oli kyllä todellinen löytö! :-)

   Poista