8/16/2015

ITSETEHTY JÄTSKI

Heippa ja ihanaa sunnuntaita! Mä oon herännyt tänään kymmenen aikoihin hyvin nukutun yön jälkeen ja aloin heti muokkailemaan alla olevaa videota. Ehkä vähän huonosti toteutettu, mutta mun oli älyttömän hankala saada tota kameraa mitenkään hyvin mihinkään, kun kamera jalkaa mulla ei ole... Videolla siis se on kahvinkeittimen päällä ja kameran alla tiskirätti, jotta kuvaa vähän "alaspäin" eikä vaakasuoraan :-D Toivottavasti kuitenkin saatte videosta edes jotain irti!



Heitetääs ensimmäisenä se ohje, jonka mä löysin ja jonka mukaan mä tein (ilman glukoosisiirappia) mun ensimmäisen jätskisatsin:

 5dl Flora vispikermaa
 1 purkki kondensoitua maitoa (+ 400gr/purkki)
(– 0,5dl glukoosisiirappia) 
 haluamasi täytteet (mä laitoin suklaakastiketta ja tuttifruttimurua)

Glukoosisiirappia mä en laittanut, koska unohdin ostaa sitä, mutta suosittelen ehdottomasti laittamaan sitäkin, koska tosta massasta tulee jäätyessään niin kovaa, ettei sitä meinaa saada syötyä mitenkään! Glukoosisiirappi siis vähän pehmentää sitä koostumusta. Jos et myöskään tykkää liian makeasta (tietenkin riippuu täytteistäkin: jos laitat täytteeksi vain mansikoita, tulee tuosta tuskin liian makeaa sen kokonaisen kondensoidun maidon kanssa), laita vain puolikas kondensoitu maito. Eli tiivistettynä, näin suosittelen tekemään ja näitä määriä suosittelen käyttämään:

TARVITSET:

 5dl Flora vispikermaa
 puolikas purkki kondensoitua maitoa (eli n. 200grammaa, kun useimmat purkit on n. 400grammaa)
– 0,5dl glukoosisiirappia
 haluamasi täytteet

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi, kaada joukkoon kondensoitu maito, sekoita varovasti "kääntäen", kaada joukkoon haluamasi täytteet, sekoita. Anna jäätyä pakastimessa n. 6 tuntia (vähän riippuu täytteistä, miten kauan massan kestää jäätyä).

P1010988P1010999

Let me know mitä tykkäsitte videosta, ohjeesta ja ylipäätään näistä reseptipostauksista! Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu kokeilemaan tätä, äiti ainakin sanoi, että toi salmiakkisuklaajätski oli parempaa kuin kaupasta ostettu :-D Jihuu!

8 kommenttia:

  1. pakko kyllä testata, näyttää hyvältä! ohjeessa tosin lukee että laita jäätymään jääkaappiin ;D hämmästelin ensin että voiko olla, mutta videosta sitten selvisi että kyllähän pakkasesta puhuttiin :D

    VastaaPoista
  2. Oi pitää kokeilla joskus! Sulla on aina tosi kivoja tällasia ruokapostauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että oot tykännyt! :-) Tiedän ainakin, että on jatkossa(kin) tervetulleita.

      Poista
  3. Hei osaatko sanoa kuinka kauan noi siis säilyy pakkasessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kauan! Se ensimmäinen satsi tais olla reilu viikon ja hyvänä pysy koko ajan :-) Varmasti siis säilyy kauankin!

      Poista
  4. Joo mäkin tykkäään tosi paljon näistä sun ruokapostauksista :-D Saa aina kivoja vinkkejä mitä itse pääsis kokeilemaan! Jos sulla ois jotain ihan arkipäivän ruokavinkkejäkin (muitakin kun noita herkullisia salaatteja) niin olisi todellakin tervetulleita! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jihuu, hyvä! Mä koitan keksiä ja kehitellä lisää ruokapostauksia ja -vinkkejä, jotain vähän erikoisempiakin :>

      Poista