11/22/2014

VALKOSUKLAA-TURKINPIPPURIHERKKU

Lauantai-illan kunniaksi taas vähän reseptiä jakoon! Tällä kertaa kyseessä on ihan naurettavan helppo, mutta sitäkin parempi ja makeampi herkku. Oon nähny tän reseptin jo muutamassa blogissa, joista innostuneena päätin itekin koittaa tätä ja jakaa sen näin ollen myös teille! Tarvitset tähän siis vain valkosuklaata ja turkinpippurirouhetta.

Itse ohje on todella yksinkertainen. 1. Sulata suklaa. Mä sulatin sen vesihauteessa, mutta tapoja on monia muitakin. 2. Sulattamisen jälkeen kaada turkinpippurirouhetta sulatetun suklaan joukkoon maun mukaan. 3. Sekoita. 4. Laita suklaa-turkinpippurimössöä kahden lusikan avulla jääpalamuotteihin  tai mihin ikinä haluatkaan niitä laittaa. 5. Kun on valmista, laita jääpalamuotit jääkaappiin kovettumaan. Mä annoin niiden kovettua muutaman tunnin ja ainakin mun kohdalla se riitti hyvin!

PB135372ppp
PB135385 ppp
PB135418

Kaikki meidän perheessä tykkäsi näistä todella paljon, mutta seuraavalla kerralla taidan käyttää valkosuklaan tilalla maito- tai taloussuklaata. Tuli meinaan sen verran makeeta tavaraa, ettei näitä pystynyt paria enempää kerralla syömään! Seuraavalla kerralla laitan myös vähemmän tota itse tavaraa jääpalamuotteihin, koska noin isoja paloja oli tosi hankala syödä.

No, miltäs kuulosti teidän korvaan (tai silmään)? Meinaatteko testailla? 

16 kommenttia:

  1. kiitos reseptistä!! taidan kokeilla jotain tön tyylistä jouluksi! tuonne suklaan sekaanhan voi sekoittaa vaikka ja mitä! ja muoteiksi sopii hyvin vaikka konvehti rasioiden muovit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olehyvä vain! :-) Mullakin on suunnitelmissa jo vaikka ja mitä, ja näistä saa tosi helposti tehtyä myös vaikka pieniä joululahjayllätyksiäkin! Mullakin on jo kauhean pitkä lista, mitä kaikkea tonne joukoon voisikaan sekoittaa :-)

      Poista
  2. Meinaan todellakin testata!! Sulaako nää sit tollaseks mömmöks huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sula! Mulla oli nä muovikipossa varmaan 4 tuntia, eikä sulanu oikeestaan ollenkaan :-) Vaan sit kun otti käteen niin suli aika nopeesti sormiin.

      Poista
  3. Nam, miten kiva idea!! Tähänhän voisi soveltaa vaikka mitä eri suklaamakuja ja tilpehöörejä, mun päässä alkoi vaan vilistä kaikenlaisia joulusia yhdistelmiä..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voi, se tekee tästä vielä entistä paremman! Mulla on puhelimen muistiinpanoissa valmiina jo lista, mitä kaikkea ajattelin seuraavalla kerralla sekoittaa tonne joukkoon ;-)

      Poista
  4. Oo, kuullostipa hyvältä! Pakko testata, mut ehkä maitosuklaalla, tykkään siittä enemmän... :p :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ne olikin! Super makeita tosin, jonka vuoksi ajattelin myös seuraavalla kerralla käyttää maitosuklaata :-)

      Poista
  5. Oi, todellakin kokeiluun! Itse taidan laittaa kuitenkin turkinpippurin sijaan jotain mariannerouhetta tms. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietäisitpä vaan miten kauan pohdin kaupassa hyllyn luona kumpaa otan! :-D Seuraavaksi sit mariannen vuoro.

      Poista
  6. Sairaan hyvännäköstä, tuli vesi kielelle :-D Ihanaa, ku oot alkanu postailemaan useemmin!

    VastaaPoista
  7. kiitti ihan super paljon tästä!! ♥ pakko kokeilla heti tänään! ajattelin tekaista näitä joululahjaksi, mitä luulet, pysyisiköhän ne huoneenlämmössä muodossaan ja sulamattomina vielä jääkaapista pois ottamisen jälkeen? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :-) Kiva jos oli uusi juttu!

      Mulla pysyi ainakin useamman tunnin ajan huoneenlämmössä ihan "kasassa". Mut heti kun otti sormiin niin alko sulaamaan, mut ihmisen ruumiinlämpö nyt onkin aika lämmin niin ihmekös että sulaa! Uskon siis, että sopii ihan hyvin johonkin lahjaksi :-)

      Poista