11/30/2014

FARKKUVINKKI

Löytyykö mun lukijoista joku, joka on hurahtanut Dr. Denim "farkkuihin"? Käytätte niitä lähes päivittäin? Mutta jo parin pesun jälkeen mustat housut on tummanharmaat? Ja vielä pahemmassa tapauksessa jo kuluneet haaroista? Kuulostaako tutulta?

Näin mäkin tein vielä vajaa vuosi sitten ja pahimmassa tapauksessa ostin uudet Dr Denimit jo kahden kuukauden päästä siitä, kun olin edelliset vasta ostanut. Elin siinä ajatuksessa, että ne housut vaan on niin hyvät, että niistä voi muutaman kuukauden välein maksaa sen viiskymppiä. Välillä se kirpas, mut mikään ei voittanut sitä tunnetta, kun sai ensimmäistä kertaa vetää päälle ne uudet ja vielä pikimustat Denimit. Kunnes...

Bikbokissa oli huhtikuussa (?) kampanja, jossa sai opiskelijakortilla kaikesta -20% alennuksen. Olin jo pidempään katsellut ja aina välillä käynyt myös sovituskopissa Bikbokin Never Denim farkkujen kanssa, mutten raaskinut ostaa niitä, kun ne maksavat kuitenkin melkein seitsemänkymppiä. Niin suuresta summasta parikymmentä prosenttia on aika paljon, joten silloin mä päätin vihdoinkin, että nyt mä ostan ne mustat farkut ja katson onko ne niin hyvät kun mitä niistä puhutaan. Tämän päivän jälkeen ne housut on löytyneet mun päältä oikeasti lähes päivittäin – multa kun ei löytynyt sillä hetkellä oikeen muita kuin kirjavia ja värillisiä farkkuja, jotka luonnollisesti sopii vaan muutamien paitojen kanssa.

P1015578P1015594

Ostopäivästä on tällä hetkellä kulunut abouttisrallaa kahdeksan kuukautta, ja kyseiset mustat farkut näkyy ylläolevissa kuvissa pinon alimmaisena ja vasemmanpuoleisena. Jos heitän villin veikkauksen, niin housut on pesty suunnilleen 10 kertaa. Oon vähän liian reipas ja ahkera ton housujen (ja kaikkien muidenkin vaatteiden) pesemisen suhteen, vaikka helposti niille riittää vaan tuuletus, ellei ole mitään merkittävän suuria ja näkyviä tahroja. Housut on pysyneet päällisin puolin ihan mustina, mutta saumakohtien (?) reunat on vähän harmaantuneet käytössä. Se onkin näissä ainoa kulumisen merkki, sillä minkäänlaista kulumista esimerkiksi haaroissa ei ole näkynyt eikä sitä Dr Denimeille tyypillistä venymistä ja "muodottomuutta".

juuguu

Mun päälle nämä housut istuu kun nakutettu. Nämä päällä on mukava istua pidempiä matkoja autossa ja koulussa, ilman, että tulee ahdistava olo tai mistään puristaisi. Sama juttu oli kyllä Denimien kanssa, mutta mä en tykännyt siitä, että olo oli kuin olisi kalsarit jalassa! :-D Nämä Never Denimit on suunnilleen yhtä joustavat, mutta onnekseni paksumpaa ja napakampaa kangasta.

P1015605P1015609

Tällä hetkellä multa löytyy kolmet Bikbokin Never Denim -farkut. Vetelin sen kahdeksan kuukautta noiden vanhojen mustien kanssa, mutta tiistaina poikkesin Bikbokissa viimeinkin ostamassa myös samanlaiset tummansinisenä! Nyt voin käyttää taas mustia paitojakin, kun oon aina ollut vähän sellanen, että vierastan kokomustaa asua.

P1015654P1015613
P1015588-horz

Kerroinkin jo, että kävin perjantaina äitin ja kaverin kanssa Skanssin Bikbokissa katsastamassa Black Fridayn alennukset. Heti ovesta sisään mennessä oli pöytä täynnä Never Denim farkkuja -50% alennuslapulla maustettuna! Arvaatte varmaan, että mun naamalle tuli jostain kumman syystä kamalan leveä hymy :-D Mietin heti, etten voi ostaa uusia housuja kun vasta maanantaina olin jo uudet pöksyt hankkinut, mutta koska nämä on normaalisti niin hintavia, niin ajattelin hyödyntää superhyvän tarjouksen. Alennuksessa oli muutamia eri sinisen sävyisiä housuja ja nämä vahapintaiset mustat farkut, joihin rakastuin! Nappasin äkkiä kainalooni oikean koon ja päätin heti, että nämä mä ostan, sillä näille ei jäänyt hintaa enää kun vähän reilu kolmekymppiä.

Kaikki mun pöksyt on siis korkeavyötäröiset (EDIT // mutta näitä löytyy myös matala-, normaali-, korkea- ja superkorkeavyöräröisinä!) ja kokoa M. Näistä housuista saa kahta eri pituutta, 31" ja 33". Mun ensimmäiset pöksyt on pituudeltaan 33", sillä ajattelin, ettei mun pitkille jaloille voi mitkään housut olla ainakaan liian pitkät. Ensimmäiset kuukaudet käytin niitä housuja vain käärittynä ylös, mutta siihen jatkuvaan käärimiseenkin meni hermo ja lopulta päätin itse lyhentää housuja ja kaventaa niitä lahkeista, kun ne oli juuri tuon käärimisen takia vähän venyneet. Kahdet muut housut onkin pituudeltaan tota lyhyempää – kolmeykköstä, ja ne onkin mun kintuille just sopivat! Mietin vaan, miten pitkät noiden kolmeykköstenkin lahkeet on 160 senttisille, kun ne on mun pitkille jaloille just sopivat! :-D

Jos joku kiinnostui – mustat housut on nimeltään JP Higher Flex 99, tummansiniset JP Higher Flex 59 ja vahapintaiset JP Higher Flex 991


Ihana lukijakansa: mitäs veikkaatte, kuinka monet Dr Denimit mä oisin tuossa ajassa jo ehtinyt hankkia? Veikkaan, että ois useampi satanen mennyt niihin, jos en ois tehnyt sitä maailman parasta päätöstä testata Never Denimejä... Kenellä muulla on yhtä positiivisia kokemuksia Bikbokin housuista, kun mulla?

22 kommenttia:

  1. onko noita housuja myös matala vyötäröisenä? itsellänikin hakusessa farkut jotka ois mukavat päällä - myös istuessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsinkin tekstiin jo kun unohtui, eli siis on myös matalavyötäröisenä! :-) Ne vaan ei istu mulle ollenkaan, mutta toki joillekin!

      Poista
  2. Hahah näinkin sut perjantaina noitten farkkujen kimpussa :D satuttiin samaan aikaan olemaan bikbokissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ounou.. Minkä näkönen mahdoin olla...:-D Ei vaan, oisit moikannut! :-)

      Poista
  3. Ainiin ja piti viel lisätä edelliseen et mulla on myös kamalan pitkät jalat ja oon tyytyny ajatukseen et ainoot mitkä on tarpeeks pitkät niille on just noi dr. denimit ja niit oonki ostellu viimeset kolme vuotta varmaan :D mut pitää ehdottomasti noita testata sit ku raaskin maksaa niist ton verran.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, nyt tiedät toisetkin farkut, jotka on hyvät myös pitkäjalkaisille ja on laadultaankin paremmat kun Dr Denimit! ;-)

      Poista
  4. Täytyyki ostaa ku seuraavaks tulee bikbokissa käytyä! Sen verra hyvä myyntipuheen oot kirjottanu et oon nyt jo ihastunu vaikken ookkaa itte sovittanu kyseisiä housuja. Pystytkö yhtää sanomaan minkä verran noi venyy lantiosta käytön myötä? Vai venyykö ollenkaan? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tä oli kyllä varsinainen myyntipuhe! Hups...

      Parit ekat kerra menee mulla ilman vyötä kun on vielä sen verran napakat, mut sit kun ne alkaa muotoutumaan oman kropan mukaan niin oon alkanu käyttämään vyötä. Ei ne oikeen mihinkään valu ilman vyötäkään, mut oon vaan niin tottunut käyttämään, etten oikeen osaa olla enää ilmankaan :-D "Venyy" siis ihan suuuuupervähän!

      Poista
  5. oon jo useamman vuoden vierastanut farkkuja jotka ei ole sitä farkkukangasta, koska inhoan tunnetta kun ne rupeaa lörpöttämään sen ohuutensa takia :-D onko näissä ollenkaan farkkua (never denim mutta on pakko varmistaa) ja lörpähtääkö noi sulla ollenkaan polvista tai takapuolesta? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustissa ja sinisissä on 65,5% puuvillaa eli sitä "farkkua" :-) Ja 31% polyesteriä sekä 6% elastaania. Vahapintaset on ton pinnan takia vähän sellaset jämäkämmät ja niissä taas on 65 puuvillaa, 29% polyesteriä ja 6% elastaania.

      Se näissä ehkä onkin paras juttu, ettei nämä oikeesti venahda tai "menetä muotoaan" vaikka miten paljon käyttäis! Edes noi mun ensimmäiset mustat sillon huhtikuussa ostetut housut ei oo mitenkään venahtanut - mistään :-)

      Poista
  6. kiva postaus! löysin sun blogin vasta ja jään ehdottomasti seurailemaan!:)

    VastaaPoista
  7. Ite oon taas ihan eri mieltä noista housuista. Mulla kulu vielä nopeemmin käyttökelvottomiks kun Dr. denimit.. Housut repes jotenki haaroista ja tuntu et jo ekan pesun jälkeen ei istunu enää yhtään päälle. Mut hyvä jos sun omat on ollu hyvät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Whoott, miten sä oot niitä sit käyttänyt?! Haha, tuntuu niin hassulta et jollekin ois käynyt noin, kun edes noi mun 8 kuukautta vanhat pökät ei oo kulunu miltei ollenkaan lukuunottamatta noita saumoja! :-D Ei edes sisäreisistä, vaikka ne "hankaakin" yhteen kävellessä, heh...

      Ehkä sulle sattu just joku maanantaikappale! Toivottavasti noi Denimit sopii sulle paremmin :-)

      Poista
  8. Dr. Denimit on kyllä ihan onnettomat.. Ite oon omistanut kaksi paria ja molemmat tais mennä huonoiks alle aikayksikön. En tiiä edes miks menin ostamaan uudet, varmaan siks just kun ne oli niin mukavat ja luulin etten löytäis vastaavia mistään. Nyt oon käyttänyt Crockersin vastaavia stretch farkkuja ja on ollu tosi hyvät! Olis pitäny vaan ostaa yks pienempi koko koska taidan kaventaa nää lähiaikoina kun ovat venyneet aika paljon :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ihan peestä, oikeen suututtaa et oon laittanut niin paljon rahaa niin huonoihin housuihin! :-D

      Noissa uusissa ja ennestään tuntemattomissa housuissa on kyllä se huono puoli, ettei tiedä pitäiskö ottaa se just sovitushetkellä sopiva koko, vaiko yhden pienempi just ton venymisen vuoksi... Onneksi aika monessa paikassa myyjät osaa auttaa! Kuivuri pienentää myös vähän, ootko koittanu sitä? :-)

      Poista
  9. Mä oon kyllä sun kanssa ihan samaa mieltä! Käytin varmaan 3-4 vuotta pelkästään Dr. Denimeitä, kunnes palo lopullisesti hermot ja siirryin ihan muihin farkkuihin. Oon kyllä siis tykännyt noista BikBokin omista, mutta sillon ei ollut mahista ostaa normaali tai korkeavyötäröisiä ja koska pakko oli saada, niin otin matalavyötäröiset, mikä oli oikeesti virhe... :-D

    Nyt mulla on käytössä Ginan, ainakin vielä hyviltä vaikuttavat ja vaan 30e maksavat farkut, mutta jos ne on samaa laatua Dr. Denimien kanssa, niin on ehkä pakko siirtyä vallan Never Denimeihin.. Ja kyllähän se vaan niin on, että mielummin maksaa kestävistä farkuista hiukan enemmän, vaikka sillä hetkellä hinta kirpasiskin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, sielunsisko! Mä en oo ikinä edes koittanu niitä matalavyötäröisiä, kun ne näyttää niiiin matalalta, etten usko et ne peittäis edes mun pyllyä! :-D

      Oon kuullu myös niistä Ginan oiskohan ollut Molly -nimisistä farkuista tosi paljon hyvää, mutten oo vielä ainakaan testannut... Vähän pelkään, että niidenkin lahkeet on sen kymmenisen senttiä liian lyhyet! :-D Suosittelen siirtymistä Never Denimeihin, heh ;-)

      Hei by the way, sun blogi on ihan täydellinen!♥ Siitä tuli ihan lemppari. Wau, mitä kuvia. Ihanaihanaihanaihana!

      Poista
  10. Pakko vielä tulla kommentoimaan tähän postaukseen :-D Menin tilaamaan viime maanantaina noi samaiset mustat farkut sen jälkeen, ku olin edellisenä päivänä bongannu ne sun instakuvasta. Oon varmaan jo pari vuotta ettiny täydellisiä farkkuja Dr.Denimeiden tilalle ja nyt oon vihdoin löytäny ne. BikBokin nettikaupassa oli just tolloin maanantaina vielä kaikki tuotteet -20%, joten se hintakaan ei päässy kirpasemaan. Oon ehtiny vasta kerran kokeilla näitä koulussa, mut nää on niin pehmeen ja joustavan tuntuset jalassa, et musta tuli kyllä kertaheitolla Never Denimeiden puolesta liputtaja. Kaikessa lyhykäisyydessään, iso kiitos siis sulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiva kuulla, että sä(kin) oot löytäny uudet lempparifarkut! Noi on ihan parhaat, oikeasti. Joka sentin arvoiset! :-)

      Ihana kommentti, kiitos! ♥

      Poista
  11. parhaat farkut ikinä! oon ostanu about 12 paria jo:DDD pakko ostaa aina vaa uudet. Iha huikeet jalassa:D etin vuosia täydellisiä farkkuja ja nää on ne. oon tosi lyhyt eli 157cm nii toi 31 pituus on vähä pitkä mut onneks mummu aina lyhentää:D en voi hehkuttaa tarpeeks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on! Tekis mieli ostaa koko ajan vaan lisää ja lisää! :-D No, mut hei, onneks housuja on kuitenkin helppo lyhentää, kun pituutta on vähän hankala saada lisää! ;-)

      Poista