12/28/2013

Muutamia tulevia isompia tapahtumia

Ja tällä kertaa olisi hyvä kirjoittaa kaikki asiat paperille, koska mä tiedän jo nyt, että tuun jonkun unohtamaan... Oon tosi puheliaalla päällä. Osasyy saattaa olla tietenkin se, että eilen on esimerkiksi istuttu kaks tuntia junassa ja päänsäryn takia mä en vilkassut puhelinta montaakaan kertaa, jonka takia mulla oli koko matkan ajan aikaa miettiä mitä kaikkea kivaa on tapahtunut tai tapahtumassa! Yksinkertaisesti musta tuntuu et mulla on ihan älyttömän paljon asiaa... Kuulumispostauksia ei ole ainakaan muistaakseni pitkään aikaan näkynyt, joten nyt vihdoin vois olla semmosen vuoro. Uskon myös, että teitä lukijoitakin saattaa kiinnostaa mitä mulle yleisesti ottaen kuuluu ja mitä kivaa onkaan tapahtumassa!

loma

Niinkuin muidenkin opiskelijoiden blogeista on voinut lukea, myös mun kohdalla tä loma tuli täydelliseen aikaan. Lomaa edeltävät viimiset koulupäivät oli ja myös tuntuivat rankoilta ja jossain vaiheessa meinasin jo jäädä kotiin, mutta onneksi edessäoleva loma anto edes vähän voimaa jaksaa ja tsempata. Mä olin jo muutaman kuukauden koulunkäynnistä ihan superväsynyt, nimittäin henkisesti. Tuli nukuttua kunnon yöunia, yritin muistaa syödä tarpeeks usein ja kunnolla, kävin jumpassa joka antaa mulle aina uutta puhtia, mutta sanottakoon vielä kerran: yhdeksän tunnin koulupäivät on vaan liikaa. Mä en edes tiedä, saako oppilaille laittaa noin pitkiä koulupäiviä? Opettajatkin on ihmetellyt tätä suuresti, mutta mitään muutosta ei kuitenkaan oo ikinä tapahtunut. Näinä ekoina lomapäivinä mä oonkin nukkunut ainakin 11 tunnin yöunia, ja multa oli melkeimpä päässyt unohtumaan miltä tuntui olla pirteä! Nyt mä oon jaksanut energisesti mennä koko päivän paikasta a paikkaan b, niin se uni vaan vaikuttaa jaksamiseen :-)

Loman aikana mä aion ennen kaikkea nukkua, viettää mahdollisimman paljon aikaa ystävien kanssa johon ei arkisin ole hirveen usein mahdollisuutta, ottaa rennosti, olla ajattelematta koulua tippaakaan ja ladata akkuja tulevaa kevättä varten. Ainakin opettajien mukaan kevään viimeiset jaksot ovat rennompia ja mä toivon enemmän kun mitään, että ne viiden päivät jäis nyt pois.... Onneks hiihtoloman jälkeen edessä on myös 6 viikon työssäoppimisjakso, jolloin jokainen päivä on "vaan" 7,5h ja kotiin pääsen jo kolmelta. 

year3-tile

Uutta vuotta me ollaan näillä näkymin menossa juhlimaan yhden kaverin luo kivojen ihmisten kanssa, ja ainakin nyt näyttää siltä, että tämä uusivuosi päihittää viimevuoden ihan tosta vaan! Siihen ei tosin paljoa vaaditakkaan, haha. Mitään uudenvuodenlupauksia mä en aio tehdä, koska oli lupaus mikä tahansa, mä en melkeen ikinä pysty pitämään niitä koko vuotta :-D Tämäkin on koettu monia kertoja, joten jätetään ne lupaukset niille, jotka ne pystyy pitämään...

car-tile

Joululoman aikana mun pitää myös hoitaa teoriakoe pois alta. Vaikka me kuinka alotettiin autokoulu jo kesäkuussa, sitä vaan huomaa ettei aikaa ollut lainkaan liikaa. Onneks ajaminen on jo kunnossa ja ajo-opettajankin mukaan "auton käsittely ja ajaminen on suoraan sanoen erinomaista", niin se asia on jo vähän niinkun "pois alta". Teoriaa mä oon yrittäny vääntää joka päivä edes vähän, sillä mulla on oikeasti enää muutamia päiviä aikaa. Tavoite on päästä teoriakokeesta ja inssistä ensimmäisellä läpi, koska mä oon just semmonen ihminen et jos jotain pitää uusia, se menee todennäköisesti vielä enemmän penkin alle kun ensimmäinen yritys. Tässäkin asiassa loma tuli just passeliin aikaan, nimittäin arkena mulla ei todellakaan olisi aikaa tai energiaa harjoitella tärkeitä tehtäviä joihin vaaditaan sataprosenttista keskittymistä. 

Tänään tuli varattua myös pimeänajo, ja se on muutamaa päivää ennen virallista synttäripäivää. Sitä mä jännitän vähän jo nyt, koska mä en oo ikinä ajanut muutakun yhdellä autolla, ja se suoritetaan autokoulun autolla. Pidetään peukut pystyssä ja toivotaan parasta, että tuun selviämään tosta ja koko ajokorttihässäkästä kunnialla läpi! Jos teillä joillain jo ajokortin omistavilla on jotain hyviä vinkkejä kosken joko teoriaa tai inssiä, tai ihan mitä vaan niin otan ilomielin ja avosylin vastaan! Tietoa ei voi olla koskaan liikaa.


prom9-tile

Ennen hiihtolomaa on kauppiksen omat Wanhojen tanssit eli Business Dancet. Oon lupautunut tekemään yhteensä varmaan kahdeksalle eri neitokaiselle tansseihin kynnet ja kaiken lisäksi mua pyydettiin vielä kuvaamaan niitä itse tansseja! Mä olin jotenkin tosi "otettu" tosta ja pienten jännittelyjen jälkeen mä siihen suostuinkin. Tanssien jälkeen alkaakin jo suoraan hiihtoloma, alkaa tuntua pelkältä lomailulta tä koulun käynti, mutta en valita, heh. 

ski

Tanssien jälkeen me ehditään pari päivää ottaa rennosti, sillä torstaina me lähdetään kahdeksan tytön voimin Himokselle irtautumaan arjesta ja laskettelemaan neljäksi päiväksi! Oon ihan superilonen, että oon saanut niin paljon tosi hyviäkin kavereita koulusta, johon mä vähän yli vuosi sitten menin ihan yksin, tuntematta ketään. Tällä kertaa tämä melkein jokavuotinen laskettelureissu tehdäänkin siis uusien ihanien koulukavereiden kanssa! Me oltiin myös pari vuotta takaperin muutaman kaverin ja meidän veljien kanssa Himoksella, ja mä rakastan sitä paikkaa. Tän vuoksi me siis valittiin jälleen kohteeksi Himos, eikä esimerkiksi Rukaa joka on mun makuun liian suuri ja ennen kaikkea liian kaukana, jos jotain vaikka sattuisikin! Mä en millään malttaisi odottaa...

am-tile11

Me ollaan vähän suunniteltu poikaystävän (ja äitin ja isin) kanssa, että lähettäis huhtikuun alussa johonkin pienimuotoiselle lomalle! Tarkotuksena ois lähteä siis ihan kaupunkilomalle eikä mihinkään hirveen kauas. Mä ehdotin Puolaa, mutta en tiedä haluunko kuitenkaan mennä sinne jo toista kertaa, kun muutenkin oon matkustellut niin vähän, että mielelläni lähtisin johonkin muuhun lomakohteeseen. Olisi kiva kuulla minkälaisia kokemuksia teillä on esimerkiksi Amsterdamista (shoppailumahdollisuuksista ja niiden hintatasosta ois kiva kuulla ;-)), jota me ollaan mietitty varmaan eniten! Tietenkin Lontoo ja Pariisikin houkuttelee, mutta ne on jo niin eri hintaluokkaa verrattuna Amsterdamiin, etten usko, että tullaan sinne koskaan lähtemään. 

Tässä taisikin olla nämä puolenvuoden sisällä tapahtuvat isommat tapahtumat! Kesällä ois esimerkiksi vuorossa jälleen Summer Up, mutta kesä näyttää olevan melkeen valovuoden päässä, niin siihen me palaillaan ehkä hieman lähempänä...

22 kommenttia:

 1. teoriakokeessa älä vain jää tuijottamaan sitä aikaa siinä vieressä siitä vasta paniikki tuleekin! :D itse pääsin inssin vasta toisella kerralla läpi, yleensä ne ovat siellä inssissä ihan todella tarkkoja. Mulla ei siis mitään varsinaista virhettä ekalla kerralla sattunut mutta en päässyt siitä läpi sen takia koska kaarteeseen olisi pitänyt vaihtaa pienempi vaihde vaikka ajoin kakkosella :D tuntui,että riippuu ihan siitä millä päällä inssi on,että pääseekö läpi vai ei. Mutta tsemppiä sulle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän olla tuijottamatta, mopokorttikokeessa ainakin sain aika hyvin ignoorattua sen! :-D Mä oon kuullut myös tosi monilta, et inssissä se riippuu ihan sen mielialasta pääseekö läpi vai ei... Tuntuu niin turhalta ja epäreilulta, että vaikka ajais kuinka hyvin niin oman mielialan takia toista ei päästetä läpi?! Täytyy olla kiltisti ja esittää viatonta ja vielä ajaa hyvin, jos vaikka sit pääsis... Kiitos paljon! :-)

   Poista
  2. mä en autokortista sen enempää tiiä, mut mä pääsin mopoautolla ns. 'inssin' vasta toisella, koska inssillä oli huono päivä. mut seuraavalla kerralla ku juteltiin koko ajoaika koirista, niin meni läpi :D

   Poista
  3. No niin just, niimpä niin...:-D En oikeen tiiä pitäiskö munkin sit jutella sille jotain (jos siis joku puheenaihe löytyy) vai pitäiskö olla vaan hiljaa? Must tuntuu et puhuessa rentoutuisin enemmän enkä keskittyis siihen jännittämiseen niin paljoo :-D

   Poista
 2. Barcelona oli tosi kiva paikka! Siellä hintataso hieman alhaisempi kuin suomessa ja siellä riittää nähtävää (ja shoppailtavaa;). Jos kaupunkilomalle tahtoo niin se on oiva valinta, mutta myös ranta on tosi kiva ja lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivitsit sitä en tullukkaan ajatelleeks! Kiitos vinkistä, täytyykin jutella jos vaikka vanhemmatkin suostuis lähtemään sinne vaikkakin jo toista kertaa :-)

   Poista
 3. ite pääsin inssin neljännellä (:DD) läpi, ja kyllä se vei jo kaikki voimat! mut kannattaa vaan rentoutua ja kelaa et se inssityyppi on ku autokoulun opettaja joka neuvoo, niin menee paljon luontevammin. mä jännitin nii hitosti et meinasin stögäillä aina valojen jälkeen ku jalka täris ihan hulluna!! ja teoriassa todellakaan ei kannata kattoo sitä aikaa tosiaan... tulee muuten hulluks :) tsemppii siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä uskon..:-D Täytyy vaan ajatella että se ois sama asia kun ne ajokerrat kun on harjoteltu, mut oon niin kova jännittämään et saa nähdä miten käy! Kiitos tsempistä :-)

   Poista
 4. Joo teoriakokeessa älä kiinnitä hysteerisesti huomiota siihen aikaan vaan koita vastata mahd. nopeesti. :) Inssissä muista et aina väistetään oikeelta tulevaa. Kolmioiden taakse on hyvä hiljentää selkeesti, eikä ajaa kauheella vauhdilla vaikka näkisitkin et ketään ei tuu misään. Ja luonnollisesti STOP merkin taakse on oikeesti pysähdyttävä. :D Muista aina kääntää päätä! Sillee oikeen kunnolla kun oot kääntymässä risteyksissä et se inssiope oikeesti näkee et huomiot mm. kevyenliikenteenväylän. Aja nopeusrajotusten mukaan ja mielummin vähän liian hiljaa, jos et oo varma nopeudesta. Älä kuitenkaan aja huomattavaa alinopeutta, koska muuten sun inssi voi kusta siihen. Hmm mitäs muuta mul tulis mieleen? Huomioi jos oot menossa liikennevaloihin ja punanen vaihtuu ettei sun takana oo ketään jos teet nopeen äkkijarrutuksen (=tsekkaa taustapeili). Nä nyt varmaan oli aika itsestäänselvyyksii, mut koita pitää pää kylmänä ja ottaa rennosti! Turussa ajetaan joko risteysajo, kaista-ajo tai maantieajo. Maantie on ehkä helpoin, koska sillon saat mahdollisesti ite päättää et mihin haluut ajaa. Kaveri esim ajo katsastusasemalta suoraan kotiin ja takas. Mulla itellä oli kaista-ajo, joka onneks meni hyvin ja pääsin ekalla läpi! Mut tsemppiä kokeisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kommentista tuli kyl paljon uusia juttuja, tai siis ei uusia mut semmosia mihin en varmaan hirveesti kiinnittäis huomiota! Täytyykin tarkkailla sit just noita, tai vaikka jo ennen inssiä et se tulis vähän niinkun "luonnostaan" :-) En ollukkaan kuullu noista eri ajojutuista ollenkaan, mut ois tosiaan helpoin jos mullekkin vaan sanottais että aja kotiin ja takas, koska se on semmonen reitti minkä mä oon monta kertaa jo ajanutkin ja tiiän ne jutut, mihin täytyy kiinnittää kunnolla huomiota! :-) Kiitos paljon kommentista ja tsempeistä ♥

   Poista
 5. Hahaah voi eii, nauroin noille sun autokuville .DD Tsemppiä inssiin, hyvin se tulee menemään kun et vaan jännitä liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :-D Toivotaan, usein tommosissa tilanteissa se jännitys katoaa kokonaan kun se itse tilanne alkaa, ja toivottavasti niin käy nytkin kun taas mopokorttikokeessa normaalista poiketen sydän hakkas tuhatta ja sataa koko kokeen ajan... Kiitos! :-)

   Poista
 6. onko e ja e eronnu?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulu mulle eikä varsinkaan teille! :-) Eetulta voit kysyä vaikka facebookissa tai instagramissa, jos niin kiinnostaa.

   Poista
 7. Molemmat kokeet (inssi ja teoria) mulla meni kirkkaasti läpi, teoriassa 2 ja 2 virhettä, inssissä ei tullu ees huomautuksia :-D
  Mun inssivastaava mikälie sano että ihmetteli miten ajoin niin rauhallisesti enkä puristanu rystyset valkosina rattia niinku tosi moni muu on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneks edes joku on päässy ekalla läpi ku mitä nyt oon kuullu ni suurin osa on joutunu ainaki kerran menee uusiks...:-D Mä voin jotenkin niin kuvitella et mä oon just tommonen et puristan sitä rattia ku hullu ihan huomaamattani...

   Poista
 8. Mihin meet työssäoppimaan? :-)

  VastaaPoista
 9. Essi! Olin syyslomalla mun kolmen parhaan ystävän kaa Pariisissa viikko ja päästiin ihan super halvalla!! Ei oltu hotellissa vaan tyttöjen kaa päätettiin kokeilla vähän jotain erilaista ja löydettiin kämppä täältä http://www.housetrip.com/ Meiän kämppä sijaitsi Montmartressa ja 4hlölle se makso jonkun 450e viikko eli 112 naamalt :) Ja varsinki jos poikaystävän kanssa oot menossa, niin en voi kun suositella.. maailman romanttisin kaupunki!:) Oon 17v ja '96 myöskin ja meillä oli tuolla kyl tosi turvallista ihan tyttöporukalla kulkee baarista yöllä metrolla kotiin yms vaik jotkut väittää et saattaa olla vähä vaarallista :)
  Mut tuolta housetripin sivustolt kantsii tsekat asuntoja muutenki, iha sama minne päin oottekaan suuntaamassa! Paljo kivempi ku hotelli koska makkareiden ja kylppäreiden määrään voi vaikuttaa vaan valitsemalla mah. kivan asunnon, eli siel on siis yksityisten ihmisten kakkoskoteja/vuokra-asuntoja joita vuokrataan lomailijoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, et kuulosti kivalta! Äiti ja isi tutki tota Pariisia vähän paremminkin, mut ei ollu ihan niin innoissaan lähtemässä sinne kun esim Berliiniin..:-( Mua taas houkuttelis Pariisi tosi paljon, mut toi kuulosti siltä et lähtisin sinne mielummin sit kaveriporukalla vaikka jo tänä vuonna!

   Saa nähä mihin me nyt loppujen lopuks päädytään, kun mä haluisin et ois hyvät shoppailumahdollisuudet mut noi vanhemmat matkakumppanit ei oikeen niistä välitä :-D Kiitos kuitenkin sulle kivoista vinkeistä ja kommentista!

   Poista
 10. Amsterdam on oikeesti todella kiva paikka! Ja shoppailu mahdollisuudet ovat todella hyvät esim. primark missä kaikki on todella halpaa löytyy sieltä plus muut kaupat. On myös nähtävyyksiä jos haluaa mennä kiertelemään ja kannattaa mennä sillasissa pienissä joissa risteilyllä!!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa on kaikki sanonut! :-) Mä oon vaan niin "arka" ja "nössö", et mua kauhistuttaa se, et kahviloista saa ihan laillisesti ostettua huumeita... Enkä mä niistä huoristakaan oikeen innostu, tosin äiti sano et se tykkäs myös tosi paljon ja ainakin sen mielestä se punasten lyhtyjen katu kuuluu ihan niihin ns "nähtävyyksiinkin", haha :-D

   Poista