7/16/2013

ASIAA RIPSIENPIDENNYKSISTÄ

IMG_8428-horz
Aika monet onkin kysellyt multa niin kommenttibokseissa kuin facebookissakin yleisesti ripsienpidennyksistä. Miten mä näitä hoidan, missä käyn laittamassa ja kuinka usein huollan. Olin jo ennen noita kommentteja ajatellut tehdä aiheesta ihan ihkaoman postauksen, ja nyt kun tuli taas huomattua muutamia kysymyksiä näihin liittyen, ajattelin samantien omistaa koko postauksen näille arjen helpottajille!
IMG_8421
IMG_8436
Kävin itse ekaa kertaa laittamassa ripsienpidennykset maaliskuussa 2012, jolloin pidinkin niitä jopa sen puoli vuotta, vaikka ei alunperin ollut tarkoitus huollattaa kuin korkeintaan pari kertaa. No niinkuin mä arvelinkin, niin mullekkin kävi täysin samalla tavalla kuin kaikille muillekin  kun ne kerran ottaa, ei niistä vaan pääse niin vaan eroon! Kun työt kuitenkin loppui (ja samassa rahantulo), mä tiedostin itsekin sen faktan, että näistä on nyt luovuttava. Mun omat ripset oli ihan kamalan näköset ripsienpidennysten jäljiltä: ne oli lyhentynyt ihan älyttömästi, ja koko ripsirivistössä oli useampi muutaman millin rako. Onnekseni, mun omat ripset kasvoi kuitenkin suht' normaaleiksi ihan parin päivän aikana, ja sen jälkeen äiti tilasikin meille netistä Revitalashia, eli siis ripsiä pidentävää seerumia. Mun ripset kasvo ihan älyttömästi sen ansiosta, ja voisin melkeempä käsi sydämellä sanoa, ettei sillon ollut kauheesti eroa mun omissa ripsissä ja ihan ripsienpidennyksissäkin.

Monen kuukauden seerumin käytön jälkeen, tuntui, ettei se enää tehonnut samalla tavalla. Tosin sen putilon kerrottiin riittävän n. kolmeksi kuukaudeksi  mähän käytin sitä sen 8 kuukautta kun kerran sitä riitti riitti, niin voi kai olla, että koko aine on mennyt vanhaksi tai jotain? Kuitenkin, pikkuhiljaa mun ripset alkoi katkeilla aika paljon ja uudet ripset ei enää kasvanutkaan niin pitkiksi kuin ne ennen oli, vaan jäi aika lyhyiksi. Kamppailin valehtelematta puoli tuntia joka päivä kouluaamuisin peilin edessä mun ripsien kanssa, ne kun ei millään suostunut sojottamaan sinne minne mä olisin ne halunnut. Se oli ihan täyttä tuskaa, ja toukokuussa mä päätin, että nyt mä otan ne ripset takas. Vaikka koulu loppuikin ihan piakkoin, tiesin, ettei mun energia todellakaan riitäisi varsinkaan kesäloma-aamuisin ripsivärin laittoon, ja onhan se ihan älyttömän ihanaa lähteä vaan suoraan sängystä esimerkiksi töihin, ja kaikista parasta: näyttää silti ihmiseltä!
muuu
Mä en varmaan ikinä pysty kehumaan näitä tarpeeksi, mutta uskon, että jokainen nainen unelmoi koulu- ja työpäivistä, kun huomaa heti herättyään, että on jo "silmät päässä". Ripsienpidennykset helpottaa ihan suunnattoman paljon koko arkea. Mä en halua edes ajatella vielä aikaa, kun näistä luovun, mut onneks mun ei tarvikkaan!

Jospa nyt päästäis siihen itse asiaan: mä siis lampsin muutama kuukausi takaperin saman naisen  kuin viimevuonnakin mun ripsiä laitto, hoiviin. Minnahan oli tuona aikana perustanut ihanan oman kauneushoitolan Raision keskustaan, josta löytyy myös kaikenlaista ihanaa hemmottelua, on kynsiä, on ripsiä, miljoonia erilaisia hierontoja, lasten synttärijärjestelyä, tankotanssitunteja, jumppatunteja ja... arvatkaapa vaan – mallikursseja (jotka mua houkutteleee ihan sikana...)! Kauneushoitolan nimi on siis Beata, ja heidän nettisivuja pääset ihastelemaan täältä!
IMG_8471
Mulle laitettiin siis ulkonurkkiin 14mm, ja aina sisänurkkaan päin mentäessä, lyheni ripset muutamalla millillä. Tykkään ehdottomasti enemmän näistä vähän pidemmistä – ja näyttävimmistä ripsistä, ja Minnankin sanojen mukaan oon yks niistä harvoista joille näin pitkät räpsyttimet sopii! :-) Uskon, et aika monet on nähnyt niitä niin sanottuja "hämähäkkiripsiä", jotka on siis tosi pitkät eivätkä sovi omistajalleen sitten ollenkaan. Jos epäröit ripsien pituutta edes vähän, kannattaa ihan rohkeasti kysyä vaikka ripsien laittajalta, minkäpituset sulle sopisi ja olisi hyvät. Ne osaa sanoa tosi hyvin sulle sopivat pituudet, kun kerran alalla ovatin. Mä kun kävin tuolla jo viime vuonna, niin tiesin entuudestaan, mitkä on sopivan pituset ja minkä pituiset haluan!

Käyn itse huollattamassa mun ripsiä kolmen (ja puolen) viikon välein, ja vaikka se onkin aika pitkä väli, on mun ripset pysynyt yllättävän hyvin ja kauniina ihan huoltopäivään asti. Vaikka mä koitankin pitää näistä tosi hyvää huolta ja kohtelen ja varon näitä kun mitäkin kultakimpaletta, taitaa se pysyvyys kertoa jo vähän ripsienlaittajan taidoistakin ;-) Ei vaan, Minna on oikeesti superhyvä tekemään ripsiä (niinkuin näkyy), ja suosittelen häntä kyllä kaikille! 
IMG_8449-horz
Kokosin tähän alle myös muutamia vinkkejä, joiden avulla pidät omat ripsesi kauemmin hyvännäkösinä! Osa on otettu netistä, ja osa ihan omasta päästä tekaistuja.

-Älä kastele ripsiä muutamaan tuntiin kiinnityksen jälkeen.
- Vältä liiallista kosteutta, kuumuutta, höyryä ja kosmetiikan käyttöä ensimmäisten kahden vuorokauden aikana. 
- Älä kestovärjää tai käytä ripsentaivuttajaa ripsienpidennyksille – se tuhoaa ripsen liimauksen.
- Vältä mahdollisuuksien mukaan ripsivärin käyttöä tai käytä vesiliukoista ripsiväriä. Älä kuitenkaan missäännimessä käytä vedenkestävää ripsiväriä!
- Älä käytä öljypitoista silmämeikinpoistoaineita tai silmänympärystuotteita (öljy liuottaa liiman).
- Puhdista mahdollinen silmämeikki pumpulipuikon avulla ja ripsiväri vanulapulla, öljyttömällä silmämeikinpoistoaineella. Muista pyyhkiä meikit ripsen suuntaisesti, äläkä hinkkaa sivusuuntaan.
- Pese kasvot haalealla vedellä, välttäen ripsien hieromista. Taputtele ripset kuiviksi.
Harjaa ripset päivittäin alta ja päältä ripsen luonnollisen kasvusuunnan mukaisesti, jotta ripset pysyvät siistinä ja estät niiden tarttumasta toisiinsa. Jos sulla ei oo mahdollisuutta ostaa ripsienpidennyksille tarkoitettua ripsiharjaa, voit helposti pestä jonkun vanhan ripsivärin harjan puhtaaksi ja käyttää sitä ripsiharjana sun pidennyksille!
- Vältä mahalleen nukkumista, jolloin ripset väkisinkin taittuu painuttuan tyynyä vasten.
- Ja ennen kaikkea: huollata ripsesi 2-4 viikon välein!

Näitä sääntöjä ja ohjeita noudattamalla pidät huolen, että sun ripset pysyy parempina mahdollisimman pitkään! Ja loppuun kysymys, johon mä haluaisin mahdollisimman monen vastaavan: alkoiko himottamaan ripsienpidennykset?!

10 kommenttia:

 1. no kyllä alko!!! :(

  VastaaPoista
 2. Näin nyt muutaman kuukauden ripsienpidennysten käyttäjänä herätti toi yksi neuvo hämmästystä, siis lisääkö joku näiden päälle vielä ripsiväriä? teetkö sä niin:D musta tuntuisi hassulta kun on tummat ilman mitäään ripsiväriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää! Olin ite ihan yhtä hämmästynyt kun tosi monet kaverit/tutut heitti vaan ihan pokkana ripsiväriä niiden päälle.... Hyvin tehdyt ripsienpidennykset ei tarvi kyllä yhtään mitään ripsiväriä :)

   Poista
 3. Mulla on tälläkin hetkellä ripset ja voi että nää on just ne arjenhelpottajat! Ei tarvi tehä mitään ja voi astua ovesta ulos ja mennä vaikka kauppaan pelkäämättä vastaan tulevia tuttuja! :D mä oon valitettavasti valinnut vaan huonon ripsimestan (oon käynyt vaan kerran huollattamassa) nimittäin huolsin viikko sitten ja nää tarvis jo nyt huoltoa taas.. Oon tässä pohtinut, että vaihdanko ripsienlaittajaa (ja maksan taas sen 85€ alotusmaksua) vai annan näiden kasvaa pois..mut ois kyllä toisaalta kiva mennä uuteen kouluun kivoilla ripsillä, koska ripset on oikeesti tosi iso juttu ainakin mulle! Jos ripset on huonosti niin todennäkösesti on koko naamakin..:D siis jos ripsiväristä puhutaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tähän oli ihan suoraan mun suusta! :-D Tai siis oon aina selittänyt kaikille, että jos ripset on huonosti, niin kaikki on huonosti ja koko päivä on ihan...paska. Jotenkin hassua, että niinkin pieni osa koko ihmisestä vaikuttaa niin paljon :-D Haha, on nää kyllä ihanat!

   Poista
 4. Kyllä himottais muttei vaan oo varaa :/ köyhä opiskelija tääl moro

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan oikein ois, mut oon sen verran tyhmä et laitan mielummin ripsiä kun esim shoppailen tai lähen reissuun kavereiden kanssa..

   Poista
 5. Varasin just eilen ajan, ku oon niin pitkään miettiny ripsien ottamista. Nyt alko himottamaan vielä entistäkin enemmän, ku tän postauksen luin! Eniten mua pelottaa just toi omien ripsien huonoks meneminen, mut kaikki sanoo kyllä, et ne kasvaa ennallee sit, ku vaan jaksaa odottaa rauhassa :-) Voin jo nyt kuvitella, et noihin jää varmasti koukkuun!

  Arjenhelpottajia odotellessa :-) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Kyllä ne kasvaa oikeesti tosi nopeesti takas, viimeks mulla kasvo ihan parissa viikossa omaan mittaansa :) Ja on se sen arvostakin, kyllä mä voisin elää vaikka kuukauden ripsettömänä, on nä niin paljon antanu sitä "iloa"!

   Poista