9/04/2016

FETAJAUHELIHATASKUT

Noniin, vihdoinkin sitä reseptejä! Tän perään vähän jo kyseltiinkin, mutta niinkuin tiesin tässäkin käyvän – työt on vähän syrjäyttäneet tämän postauksen kirjoittamisen.

Alunperinhän tämä ruoka sai idean siitä, että mun jääkaapista löytyi mm. jauhelihaa, fetaa ja juustoraastetta sekä joitain vihanneksia. Ja kuivakaapista avaamaton paketti niitä tortillalättyjä, mutta tavallisia tortilloja mun ei kuitenkaan tehnyt mieli. No, jauheliha pannulle ja sen jälkeen kaikki muut ainekset keskenään sekaisin ja lätyn väliin! Näin jälkikäteen mä tajusin, että nähän oli just eikä melkeen jauhelihaburritoja, mutta esittäkää edes, että resepti on teille uusi ;-)

Ne mun ensimmäiset versiot vaan rullasin, mutta näistä tein tälläsiä "taskuja", koska menetin hermoni siihen, kun ne kaikki täytteet valu reunoista ulos...

P1019848

400 g jauhelihaa
2dl maissia
juustoraastetta
1 sipuli
1 paprikaa
fetaa
tacomausteseos jauhelihalle
ranskankermaa
tortillalättyjä

Uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

P1019857
P1019863

Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipuli ja tacomausteseos. Kun jauheliha on täysin kypsää, lisää pieneksi pilkottu paprika, maissit sekä oman maun mukaan (itse laitoin n. 1,5dl) ranskankermaa.

P1019869

Laita keskelle tortillalättyä täytettä, fetaa sekä juustoraastetta. Kannattaa miettiä, haluaako tehdä hieman pienempiä taskuja ja valita pienempiä lättyjä vai ostaako niitä isompia, joihin täytettäkin menee enemmän. Itse sain kuitenkin hyvin taiteltua tuosta pienemmästäkin lätystä taskun, vaikka täytettäkin laitoin ihan reilusti.

P1019880

Ja tadaa – kaikki taiteltu taskuiksi ja jos esimerkiksi juustoraastetta jäi yli, sitä voi vielä ripotella taskujen päälle niinkuin mäkin tein juustoraasteen ja fetan kanssa.

P1019881P1019893

Sit vaan uuniin ja n. 15 minuutin päästä pois! Itse tykkään dippailla tuota vielä ranskankermaan. Superhyvää ja superhelppoa! Tosin, ensi kerralla aion laittaa tuplamäärän fetaa, koska rrrrrrrakastan fetajuustoa...

House of Brandonilla alkoi muuten tänään ystävämyynnit, joka tarkoittaa sitä, että monet syksyn uutuudet myydään ystävämyyntihinnoin! Ystävämyynteihin tästä.

9 kommenttia:

  1. Etkö muuten laittanu ollenkaa salsaa :o ja onko toi lidlin mausteseospussi hyvää tai samanlaista ku esim santa marian

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyi, en, ei tohon salsa sovi! :-D Ja on, en huomaa mitään eroa Santa Marian vastaavaan.

      Poista
  2. Siis ihan sika hyvä idea! Kiitos tästä. Pakko kokeilla joskus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli megahyvää ja ihanaa vaihtelua niihin ainaisiin vakkariruokiin! :-)

      Poista
  3. Oiha nam, miten hyvältä näyttää! Onneksi oon just syönyt, nälkäsenä jos tällästä lukis niin vois tulla aika tukalat oltavat :D Voisin kyllä hyvin itekin kokeilla noitten tekoa joskus :)

    http://livefearlessly-ellen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ruokapostaukset kannattaa tosiaankin säästää niihin hetkiin, kun on ihan ähky! :-D Muuten ne on aika petollisia... Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! :-)

      Poista
  4. Hitsi tein näitä tänään ja meni ihan kuumille kiville. Äiti viel kehui kans. Ihan älyttömän nameja. Kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos herkullisesta ohjeesta!
    Näitä kokeillaan joku päivä!

    VastaaPoista
  6. Nam tein näitä tänään ! Täytteeks laitoin kyllä jliha, salsa, cheddardippi, sipuli, maissi ja juustoraaste. Oli kyllä super hyvää :)

    VastaaPoista