3/24/2016

VAIHTELUA AAMUPALAAN

Kuinka moni luuli tämän postauksen olevan sellanen Vaasan Sano se leivällä -kampanjan postaus? :-D Eipäs olekaan, vaikka aamupalaan liittyykin!

Mä oon ite tosi huono syömään aamupalaa ja myönnän, että usein se ateria jää kokonaan välistä. Se johtuu lähinnä siitä, että heti herättyäni mun ei tee mieli syödä mitään ja tilannetta pahentaa entisestään se, että usein mun kaapeista löytyy pelkästään leipää. Kuivaa leipää aamupalaksi, vaikkei ole edes nälkä? No thanks!

Kuitenkin niinä päivinä, kun oon syönyt aamupalaa, eron jaksamisessa on huomattu heti. Ei sitä aamupalaa turhaan sanota päivän tärkeimmäksi ateriaksi! Sen takia oonkin koittanut keksiä erilaisia variaatioita aamupalaan, jotta ne menis helpommin kurkusta alas eikä tarvis tyytyä pelkkään kahviin aamupalana.

Kaverilta sain aika kivan vinkin aamupalaan tai välipalaan – täytetyt croissantit! Väliinhän voi laittaa mitä haluaa, mutta mä laitoin tällä kertaa pestoa, salaattia, mozzarellaa ja tomaatteja. Ja voi kuule, jos aamupalaksi vois syödä aina näitä, niin multa ei jäis ikinä aamupalat välistä! :-D Mitään kaikista terveellisimpiä nämä ei ole, mutta täytteilläkin voi vaikuttaa aika paljon siihen. Jos ja kun joku näitä testaa ja ostatte noita "raakoja" croissantteja (tosin suosittelen ennemmin niitä esimerkiksi Lidlin paistopisteestä saatavia rapeita croissantteja, noi oli aika...kamalia), niin käyttäkää ne mikron tai uunin kautta niin kuin ohjeessakin lukee... Mä en sitä tajunnut tehdä ja ihmettelin, miksi noi maistu niin pullamössöltä :-D En ihmetellyt enää yhtään kun luin, että noi ois pitänyt laittaa ensin hetkeksi mikroon/uuniin.

P1017790P1017795P1017797P1017806P1017808P1017810P1017813P1017822P1017820

Olisiko teillä antaa mulle jotain hyviä aamupalavinkkejä? Terveellisempiä ja epäterveellisimpiä? Heittäkää niitä kommenttiboksiin, tarvitsen lisää ideoita!

14 kommenttia:

  1. Itse olin kans ennen ihminen, joka ei syönyt aamupalaa. Skippasin sen aina ja ensimmäinen ruoka aina heräämisen jälkeen oli lounas n. 4h myöhemmin. Sain itseni väkisin syömällä syömään aamupalan. Söin ennen aamupalaksi aina kaksi leipää, mutta nykyään olen aivan koukussa kaurapuuroon... Tai no en syö normaalia kaurapuuroa, koska se turvottaa, maistuu pahalta ja mun maha ei tykkää siitä. Sitten otin kokeiluun provenan glutenfree jumbo oats puuron ja voin sanoa, että NAM! Pelkälteenkin maistuu jo hyvältä, mutta lemppari päällisiä on mulla:
    - puolikas omena pilkottuna pieniksi ja kanelia
    - pakastemustikoita
    - alpro soya, tumma suklaa-vanukasta puoli purkkia päälle <--- tämä on parasta ikinä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon myös joskus saanut syötyä puuroa, mutta menis varmasti paremmin alas kun laittais puuron päälle vielä jotain! Etenkin tuo vanukas kuulostaa tosi herkulliselta, kiitos vinkistä! :-)

      Poista
  2. Ehkä vähän tylsä, mutta mun luottoaamupala on puuro marjoilla tai esim banaanilla! Vaihtoehtoisesti joku raikas smoothie tai jogurttia myslillä ja marjoilla, nam. Aamupala on ihan mun lemppariateria koko päivänä

    VastaaPoista
  3. Itse tykkään ruisleivästä avokadon ja tuoreen basilikan kanssa! Lähes joka päivä aamupalalla on myös maustamatonta jogurttia ja itse tehtyä mysliä <3 Kirjoittelin joskus blogiin vähän aamupalajutuista, kannattaa tsekata jos oot inspistä vailla ;-) http://annikalivesindreams.blogspot.fi/2016/01/aamupalapostaus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ruisleipä avokadolla tulikin jo testattua ja tykkäsin, kiitos siis sulle vinkistä! :>

      Poista
  4. Oon todella syömään aamupalaa työaamuina (klo 5.00 herätys), mulle tulee jotenkin tosi huono olo jos syön heti kun oon herännyt. Syön sitten vasta joskus 2-4h päästä.. Vapaapäivinä ja lomilla kyllä tulee syötyä kunnon aamupaloja, kun niitä voi syödä raaaauhassa nautiskellen ja kerkee laittamaan kaikkea hyvää. http://camillacmk.blogspot.fi/2016/03/good-morning.html siinä mun eilistä aamupalaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kauhia! Noin aikasin mäkään en pystyis syömään edes herkkuaamupalaa...:< Vapaapäivinä ja myöhäisinä aamuina ihan eri juttu, onneksi! :-D

      Poista
  5. Ooh rakastan pestoa! Yleensä syön sitä vain pastan kanssa, mutta eipä ole ikinä tullut mieleen laittaa sitä leipään! Nyt kokeiluun! Kiitos vinkistä :)

    Keep it Simple ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin aiemmin oon tunkenut sitä aina vaan pastaan, mut kaverilta sain idean tähän! :-)

      Poista
  6. Nam! En ole tollaista leipää vielä maistanutkaan, mutta kaikken noiden tarvikkeiden perusteella on varmasti herkullinen <3
    Pakko tehdä joku pv!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli herkullista! Just sopiva viikonloppuaamuille! :-)

      Poista
  7. Ennen en pystynyt millään syömään aamupalaa - nykyään en pärjäisi ilman sitä! :) Lempparini juuri nyt on Lindahlsin Kookosrahka mansikoiden tai banaanin kanssa. Sen kaverina real-leipää tai ruisleipää muussatun avokadon ja koreanterin sekä tomaatin kera (ja ripaus suolaa). Ihan parasta! Toinen hyvä on Paulunsin granola (kaikki maut ovat hyviä!) Alpron maustamattoman jogurtin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kiitos! Ihanan "erikoisia" vinkkejä, tästä on paljon apua! :-)

      Poista