12/18/2015

LÄMMIN KANASALAATTI

Huhuu, onko ollut ikävä ruokapostauksia?

Nämä mun jakamat reseptit ei ole ikinä olleet kovin haastavia tai vaikeita, eikä siihen asiaan tehdä poikkeusta tälläkään kertaa. Kyseessä on kuitenkin mulle täysin uusi tuttavuus ja tämä olikin ensimmäinen kerta kun sitä tein!

P1015260

TARVITSET:

maustettua kanaa

paprikaa

punasipulia

salaattia

mausteita

P1015255
P1015269

Laita haluamasi määrä kanoja paistumaan pannulle.

Pilko vihannekset eli mun tapauksessa sipuli ja paprikat n. sentin paksuisiksi siivuiksi. Renkaat olisi ehkä ollut paprikoidenkin kanssa helpompi, mutta multa löytyi jääkaapista juuri sopivasti tollaset jämät, jotka sain käytettyä tähän ruokaan.

P1015279

Paista pannulla vedessä n. 15minuuttia, kunnes kaikki vihannekset on pehmentyneet. Vesi haihtuu todella nopeasti pois, joten sitä kannattaa olla lisäilemässä aina vähän väliä. Tässä välissä joukkoon kannattaa heittää myös mausteet, itse käytin suolaa ja sitruunapippuria.

GUACAMOLE (n. 3 dl):

kypsä ja pehmeä avokado

2rl sitruunamehua 

muutama kirsikkatomaatti tai yksi pieni tomaatti

mausteita

(muutama kyynel)

P1015293P1015296

Leikkaa veitsellä avokadoihin viillot pysty- ja vaakasuunnassa, jolloin ne on todella helppo kipata lusikalla kulhoon. Pilko haluamasi määrä tomaatteja pieneksi, ja lopuksi vielä koko satsin päälle pari ruokalusikallista sitruunamehua. Tähän laitoin myös hieman suolaa ja sitruunapippuria mausteeksi.

P1015321

Sit vaan haarukalla tasaiseksi mössöksi, joka tosin mulla jäi hieman kökköiseksi kiireen vuoksi.

Siinä samalla puhelin soi ja asuntovälittäjä soitti ja ilmoitti, että yksi toinenkin asunto oli mennyt ihan mun nenän edestä, vaikka tarjoukset oli samansuuruiset. Harmitti niin paljon, että sen itkun keskellä lensi varmasti pari kyyneltä tännekin joukkoon :-D

P1015335

Lautaselle alle pari salaatinlehteä, päälle paistetut kasvikset, kana ja guacamolea makusi mukaan! Super hyvää ja ihanan erilainen salaatti niihin aiempiin tekemiini verrattuna. Hieman kyllä vierastin kanan syömistä, kun nyt jonkun aikaa ollut kokonaan syömättä lihaa, mutta tämä ruoka kyllä vaatii tuon kanan kylkiäiseksi. Muuten ei nälkä lähde!

P1015255l

Ja tadaa! Valmista, ja hyvää oli. Pelkäsin aluksi tämän olevan liian raskas annos syötäväksi juuri ennen agilitytreenejä, mutta päinvastoin  tuon annoksen jälkeen jäi yllättävän kevyt, mutta kylläinen olo. Pääsee siis jatkossakin testiin, ensi kerralla tosin falafelien kera!

6 kommenttia:

  1. Nam, oikein hyvältä näyttää! :) Ite syön tosi paljon erilaisia kanasalaatteja, joten tässä ois oikein kiva erilainen variaatio! Täytyypä kokeilla :))

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi hyvältä !!saatan itsekki kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Tätä postausta oli ihan kamala lukea bussissa kotimatkalla, kun nälkä oli jo siihen aikaan iltapäivästä kova! :D Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista