11/11/2015

OMAAN KOTIIN

Vuorossa olisi taas vähän sisustusjuttuja! Kävin pari viikkoa takaperin äitin ja veljen kanssa katsomassa muutamia asuntoja, mutta mitään niistä asunnoista en katsellut itselleni. Sunnuntaina oli kuitenkin vuorossa taas asuntoesittely, ja menin katsomaan sellaista kohdetta, joka oli tarkoitettu nimenomaan mulle itselleni. On aika pelottavaa astella täysin vieraaseen ja tyhjään asuntoon ja ajatella, että se voisi olla mun uusi koti... Se kämppähän oli aivan tajuttoman ihana ja rakastuin siihen. Rakastuin todella syvästi. Etenkin tummaan laminaattilattiaan, jollaista oon aina kuolannut. Enempää en vielä paljasta mistään, koska matkan varrelle luonnollisesti mahtuu mutkia ja muuttujia, enkä itsekään vielä tiedä oikeastaan mistään mitään. Ja todennäköisesti tulen kertomaan teille seuraavan kerran näistä asioista vasta sitten, kun kaikki on varmaa ja kauppakirjoihin pistetty nimet alle ;-) Innostuin tosta asunnosta ja asuntoesittelystä sen verran, että aloin suunnittelemaan mitä kaikkea mä sinne omaan asuntoon ihan oikeasti sitten vielä tarvitsen? Nyt ei puhuta niinkään sisustusjutuista, vaan vähän tärkeemmistä, oleellisemmista ja suuremmista hankinnoista.

Ja itseasiassa suurin syy tämän postauksen tekemiseen on ihan vaan se, että tämä aukaisee hyvin mulle itellenikin, että mitä mä oikeasti tarvitsen. Multahan löytyy jo varmaan 70% kaikesta siitä, mitä omaan kotiin mä tarvitsen, mutta melkeimpä ne suurimmat (ja kalleimmat) puuttuu. Ei ihan viitsi ostaa mitään sohvia etukäteen, toisin kuin esimerkiksi astioita :-D

Mulle on siis kerätty jo monen monta vuotta syntymä- ja nimipäivälahjaksi astioita ja muita tarpeellisia kodin juttuja, kuten paistinpannuja, veitsisettejä, aterimia, mukeja ja joukossa on myös ihan tuliterä Moccamaster! Vaikka sillon joskus teininä kapinoinkin noita lahjoja vastaan ja oisin halunnut vaan rahaa, niin näin jälkeenpäin ajateltuna oon kyllä todella kiitollinen ja iloinen, että silti sukulaiset ja vanhemmat kiikutti noita "niin tyhmiä lahoja" mulle. Nyt vähän vanhempana ja viisaampana niistä on oikeasti todella kiitollinen ja helpottavaa, että on edes jotain hankittuna jo valmiiksi, kun muutot on aina niin kalliita puuhia. Astiat ja muut keittiövermeet ei muutenkaan ole todellakaan mistään halvimmasta päästä, joten ihanaa, että ne kaikki on jo hankittu!

Omasta huoneesta mä otan omaan kotiini mukaan mm. sängyn, lipaston, peilit ja ne tuhannet sisustusjutut. Kotoota äiti on luvannut mulle myös näitä ihania Iittalan Taika-astioita, ja sieltä liukenee varmasti muutamat lakanat ja muutkin petijutut, niitä kun pursuaa pian jo kaapeista...

Mutta, nyt mennään kurkkaamaan, mitä mä mun ostoslistalleni noukin:

Untitled #57

OLOHUONE

Huone, johon mä haluan panostaa ehkä eniten. Olohuone on aina ollut mulle se paikka, jossa hengailee sit melkeimpä kaiken muun ajan, mitä ei nuku. Haluan, että viihdyn olohuoneessa hyvin, enkä halua, että makuuhuonetta käytetään minään hengailupaikkana. Nukkumispaikka ja oleskelupaikka erikseen – kiitos!

Mun kaveri osti omaan kämppäänsä tuon kuvassa näkyvän lampun, ja ensivaikutelma oli "hyi", kun näin sen kuvassa. Mutta livenä, ah! Se oli täysin erilainen kuin mitä kuvassa ja jotenkin todella kaunis! Mun mielestä on ihanaa, että lampun valon määrää saa säädettyä ja se onnistuu tämän kanssa ihan tosta vain. Lisäksi toi lamppu tuo niin ihanaa tunnelmallisuutta, että mun on ehkä pakko hankkia tollainen omaankin kotiin...

Sohvapöytä. Tuota kuvan pöytää mä oon kattonut jo tosi pitkään, mutta jos nyt ollaan ihan realistisia, on se ihan auttamattomasti liian pieni! Ehkä sopisi paremmin yöpöydäksi tai joksikin sivupöydäksi? Tosi kaunis se jokatapauksessa on! Lasisen sohvapöydän kuitenkin haluaisin hankkia, tämä on aika lähellä täydellisyyttä...

Koristetyynyjä löytyy jo omastatakaa, mutten tiedä, mitä niistä vien mukanani omaan kotiin. Voi olla, että säilytän ne ja pidän niitä sängyssä, mutta sohvalle tarvitaan jokatapauksessa muutamat uudet tyynyt. Noita kuvan versioita oon katsellut ja hypistellyt jo pitkään, mutten oo raaskinut suolaisen hinnan vuoksi ostaa... Torkkupeitto on myös ihan must, koska mä oon niin vilukissa, että tarvitsen aina jonkun täkin ylleni!

Oon ajatellut hankkia yhden kolmenistuttavan (tai suuren kahden istuttavan) sohvan lisäksi jonkun kivan nojatuolin. Istumapaikkoja saa siis olla paljon, koska uskon, että kaveritkin tulee kuitenkin viettämään jonkin verran aikaa siellä. Ja onhan se kiva, että siinä sohvalla voi pötkötelläkin ilman, että jalat pursuu yli! Sohvan väri tulee erittäin todennäköisesti olemaan jokin muu kuin valkoinen koiran (ja itseni) takia. Sohvan lisäksi olisi kiva hankkia joku pieni "rahi" tai lattiatyyny, jonka päällä voi tarvittaessa myös istuskella ilman pepun puutumista.

Untitled #58


MAKUUHUONE

vaaterekki täältäyöpöytä täältä

Sängynpääty mun on pitänyt hankkia jo omaankin huoneeseen, mutta oon jättänyt nyt suosiolla sen hankkimisen sinne omaan asuntoon. On edes vähän vähemmän raahattavaa tavaraa sitten muuttopäivänä! :-D Vielä kun saisi tuon sängynpäädyn sellaisilla timanttisilla "napeilla"... Dreaming...

Mulla on tällä hetkellä omassa huoneessa ihan tavallinen kirjoituspöytä, joka on kuitenkin liian suuri ja leveä omaan kämppään. Sen ajattelin myydä pois jossain vaiheessa, ja hankkia tilalle tuon "kampauspöydän"! Se on kivan kapea, siinä on laatikosto meikeille ja muulle kosmetiikalle sekä sen mukana tulee lasilevy tuohon pöydän päälle, eikä näin ollen tarvitse pelätä mahdollisia naarmuja.

Kolme koiran sänkyä meidän huushollista löytyy kyllä jo, mutta valitettavasti ne kaikki on sen verran kuluneita ja mahdollisesti jopa rikki, että ne saa kaikki lentää roskiin siinä vaiheessa kun tuolta kodista tulee muutto. Osa on jopa niin vanhoja, että ne on ollut jo Siirilläkin käytössä! :-D Eli oikeasti todella vanhoja. Hyvinhän ne asiansa kuitenkin ajaa edelleen, mutta ei ne ihan priimakunnossa luonnollisestikaan enää ole.. Eiköhän koirankin sängyn voi kuitenkin sen viiden vuoden välein vaihtaa, haha!

Yks juttu, mistä oon ollut tosi katkera, on se, etten oo koskaan saanut vaaterekkiä mun huoneeseen. Siitä syystä, ettei mun huoneessa oikeesti ole mitään paikkaa, mihin sellaisen saisi ängettyä. Sen takia aion mahduttaa sen tavalla tai toisella mun omaan asuntoon. Mahdutan sen sinne vaikka väkisin, koska mun mielestä etenkin kuvan vaaterekki toimisi hienosti myös ns. sisustuselementtinä. Ja paljon helpompi aamuisin pukeakin, kun on käytetyimmät kledjut suoraan nenän edessä odottamassa!

Kuvan yöpöytä mulla onkin jo, mutta vielä pitää hankkia toinen samanlainen, jotta on sitten omassa asunnossa sängyn molemmin puolin yöpöydät. Tämä tosin kuuluu niihin ei-niin-kiireellisiin hankintoihin, mutta kuitenkin jossain vaiheessa ostettaviin. Yksinkertaisuus on tässäkin yöpöydässä se juttu!

Untitled #59

KYLPYHUONE

hammasharjamuki täältä | saippuapumppupullo täältä | wc-harja täältä | tuoksutikut täältä | suihkuverho täältä | hyllykkö täältä | kylpyhuonematto täältä | tuoksukynttilä täältä

Kylpyhuoneen mä haluaisin pitää värimaailman suhteen muuten ihan neutraalina (niinkuin melkeimpä kaiken muunkin), mutta haluaisin hankkia sellaisia pieniä väripilkkuja sinne. Tuo hammasharjamuki, saippuapullo ja wc-harja toimisi sellaisena todella hyvin, mutta oon jotenkin vähän kyllästynyt kultaan värinä. Oon tainnut saada siitä yliannostuksen joskus, koska nykyään oon ehdottomasti enemmän hopean ja harmaan sisustuksen puoleen.


Todennäköisesti asuntoon pitää hankkia myös suihkuverho, ellei ole erikseen sellaista suihku"koppia". Muistan vieläkin, kun muutamia vuosia sitten H&Mllä myytiin sellaisia ihania vaaleanpunertavia röyhelösuihkuverhoja, mutta silloin suunnilleen 14-vuotiaana oli ehkä hieman liian aikaista ostella mitään tuollaisia juttuja omaan kotiin :-D Niitä ei kuitenkaan, tietenkään, myydä enää, mutta onneksi löysin melkein samanlaisen! Röyhelöä ei ole ihan niin paljoa, mutta toikin on mun mielestä oikein kaunis yksilö.

Jokin hyllykkö on pakollinen kylppäriin, johon saa laitettua meikit ja muut kosmetiikka- ja suihkujutut. Sekä tietenkin pyyhkeet! Edellämainittuja mulla on jo ihan kivasti varastossa, sillä oon saanut kavereilta Gantin käsipyyhkeitä ja poikaystävän äidiltä sain ihanan Lexingtonin suuren pyyhkeen! Niillä pääsee siis ainakin alkuun hyvin. 

Kylpyhuoneeseen haluan hankkia myös jonkin oikein hyväntuoksuisen tuoksutikkujutun. Meillä on kotona sellainen Partyliten ja oon ihan myyty sille tuoksulle, mutta harmikseni sitä ei valmisteta enää... Täytyy siis löytää joku vastaava tai suunnilleen yhtä hyvä!

Onko teillä ollut tapana keräillä astioita tai muita kodin juttuja jo nuoresta saakka, oman asunnon varalle? :-)

16 kommenttia:

  1. Vitsi ihania juttuja, voisin monet ostaa itsellenikin! :) Itseasiassa just tota Ikean kampauspöytää oon menossa viikonloppuna ostamaan! :D Mullakin kamala muuttokuume, ja tälläset postaukset ei kyllä auta siihen yhtään...

    http://borntobeasuperstar-ellu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tää oikeen muakaan auttanut.. Lähinnä iski vaan kauhee vimma ostaa kaikkia ihania sisustusjuttuja! Haluaisin vaan sen kodin nyt ja sit alkaa sisustamaan sitä just itseni näköiseksi! :-)

      Poista
  2. Itse muutin omaan pieneen yksiööni jo 2,5vuotta sitten kun olin kuukautta vaille 18v. Sillon oli tv-tasohyllykkövitriini hökötys valmiina yms ja halusin musta/valkoisen sisustuksen ja siellä mun asunnossa oli sellaset ihanat (lue oksettavat) myrkyn vihreät 3 seinää (vessa oli neliön mallinen koppi keskellä kämppää ja sen kolme seinää oli siis ton väriset). Noh voit varmasti vain kuvitella kuinka vaikeeta niitten seinien kanssa oli sisustaa ja se asunto olikin kokoajan "kesken". Nyt kun kaksi viikkoa sitten muutettiin uuteen isompaan asuntoon, hävitin kaiken mustan ja tilalle tuli beigeä, valkoista ja ruskeaa on kämppä huomattavasti kotoisampi ja "lämpimämpi". Ja voin sanoa että kun 2,5vuoden aikana vaihtelee huonekaluja harva se päivä siinä oppii aika hyvin että mikä on oikeasti sitä omaa tyyliä ja sen sanon että se musta/valkonen saa jäädä johonkin syvään menneisyyden hautaan :D Tuo lasipöytä olis kyllä tosi nätti, mutta meillekkin kyllä ihan liian pieni :/ Mutta tuosta lampusta on mullakin ainakin kuvien perusteella sama reaktio kuin sulla ensin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua. Noi vihreet seinät jo kuulostaakin aivan järkyttäviltä... Oon ite myös törmännyt muutamiin tosi ihaniin asuntoihin, mutta innostus on heti laantunut kun on nähnyt sen karmean vessan, jossa on vihreät seinät ja muutenkin täysin remppaamaton. Varsinkin, jos muu kämppä on muuten laitettu ihan vimpan päälle, mutta vessa jätetty remontoimatta! :-D Pistää vielä pahemmin silmään.

      Anyways, mä koitan just harkita varsinkin kaikki suuremmat ja kalliimmat ostokset oikeasti tarkkaan! Etten sitten parin kuukauden jälkeen huomaa, että haluaisin jonkun erivärisen sohvan tai muun huonekalun, ei oo meinaan mitään halvinta puuhaa se! :-D

      Poista
  3. Vitsi, miten kivoja nää kaikki sisustus jutut! itellä on parin viikon päästä muutto, multakin jo kaikenlaista löytyy mut aina tekis mieli ostaa kaikkea kivaa lisää :D Ja saanko muuten kysyä, että ootko muuttamassa sun poikaystävän kanssa vai yksin sittenkun oot muuttamassa? :) Sulla on tosi kiva blogi, jäin tähän heti koukkuun kun eksyin tänne vähän aikaa sitten ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan! Aina tuntuu, että kaikki on jo, mutta kun alkaa oikeasti ajattelemaan, niin todellisuudessa sulla on vaan murto-osa siitä kaikesta :-D Nyt alkuun oon ainakin muuttamassa ihan yksin.

      Kiitoksia paljon! :>

      Poista
  4. jos tykkäät valkosista sohvista niin kannattaa hommata just noi ikean ektorpit mitkä ootkin laittanu tohon kollaasiin. niissä on irtopäälliset ja ne on tosi helppo pestä koneessa! :) meillä toiminu tosi hyvin kahen koiran taloudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun ystävä itseasiassa kehu niitä myös! Sillä oli mennyt siihen kankaaseen hiusväriä, mutta kun oli heittäny ne päälliset pesuun, niin se oli lähtenyt pois :-) Eli voin sittenkin harkita valkoisia sohvia, jihuu!

      Poista
  5. Onko sulla lakanat aina eri paria vai ostatko kahet kerralla?:D itellä ärsyttää ku on vaan parit samanlaiset.. Ja ihania tollaset vaaleet suihkuverhot! Mut sit pikku hiljaa niihin alkaa tulee likaa argh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä ostan sit kahdet kerralla! Aiemmin ostin aina vaan yhden setin, ja sit aina ärsytti kun oli eripari lakanat :-D Ne on kyllä kalliita, mutta kannattaa vahdata kaikkia tarjouksia!

      Poista
  6. ei liity sinänsä aiheeseen mutta mikä oot ammatiltasi ja mitä työtä teet tällä hetkellä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ammatiltani merkonomi, ja tällä hetkellä oon töissä erään rakennusfirman toimistossa :-)

      Poista
  7. Onpa sulla ihania asioita hankintalistalla! Meillä on toi olohuoneen lamppu hopealla sisustalla ja se on aivan ihana! Tosin pienenä varoituksen sanana täytyy kertoo, että se ei oo ihan äärettömän tehokas, mutta toisaalta sit voi hyvällä omatunnolla ostaa jonkun kivan lattialampun tms... :) Mä en myöskään ollut nuorempana kovin innoissaan, kun sukulaiset keräs mulle yhtä sarjaa, mutta ah kuin kiva on nyt kun on oikeita laadukkaita astioita! Meillä kävi vielä niin hauskasti, että mun miehelle on lapsuudesta asti kerätty täsmälleen samaa sarjaa ja vielä samaa väriäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, hyvä tietää! Toi on kyllä munkin mielestä just enemmän sellanen ihana "tunnelma"valo, mut täytyy sit sen kaveriksi hankkia joku ihan kunnon lamppu :-) Voi kuinka hyvä tuuri teillä on käynyt!

      Poista
  8. Heeei mulla ois ylimääräsenä sellanen räikeen värinen pinkki röyhelöinen suihkuverho ? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mutta haluaisin nimenomaan jonkin neutraalin värisen! :<

      Poista