9/16/2015

MIKÄ IHMEEN WISH?

Ei ole varmastikaan keneltäkään jäänyt huomaamatta tai kuulematta, että Ebay on saanut kilpailijan. Kyseessä on Wish -niminen verkkokauppa, joka on oikeastaan täysin samantapainen pulju kuin Ebay, mutta mun mielestä vielä helpompi ja yksinkertaisempi. Sivut on todella selkeät ja kaiken lisäksi vielä suomeksi, joten niiden kanssa ei voi kenelläkään tulla ongelmia. Valikoimaa on todella paljon ja sieltä löytyy oikeasti ihan kaikkea. Puhelimenkuoria, elektroniikkaa, keittiötavaroita, sisustusjuttuja,.. Myös vaatteita löytyy ihan pilkkahinnoin, mutta aina noissa on se riski, ettei oikeen tiedä, mitä kokoa mikäkin koko oikeasti vastaa. Onneksi ainakin niissä mihin mä oon törmännyt, on ollut selvät kokotaulukot (eri asia, pitääkö ne paikkaansa)!

Ainakin mun ymmärtääkseni Ebayssa myyjät on ns. yksityisiä henkilöitä, kun taas Wishillä myyjät on (pieniä) kauppoja ja puljuja. Aina tuotteita selatessa ja etenkin ostaessa kannattaa katsoa tarkasti myyjän arvostelut, eikä niiltä paljon negatiivista palautetta saaneilta kannata tilata mitään. Mun mielestä kaikista parasta Wishissä on se, että siellä on hinnat euroina, eikä ole huutokauppamahdollisuutta. Oon meinaan muutamaan otteeseen pettynyt Ebayssa, kun on löytänyt ihanan tuotteen, mutta se onkin ollut myynnissä huutokauppatyylillä, enkä ikinä jaksa vahdata niitä tarjouksia... Postikulut taas riippuu itse tuotteen koosta ja painosta, mutta kaikkien mun tilaamien tuotteiden postikulut on olleet 1-3 euron väliltä. Ei paljoa siis!

Tietokoneella maksaminen onnistuu liian helposti Paypalilla ja Wishin omassa sovelluksessa (kyllä, siitä löytyy Appstoresta oma sovelluksensa, joka on ihan liian helppokäyttöinen...) maksuvaihtoehtona on lisäksi myös tuttu ja turvallinen Klarna! Se onkin superhyvä, sillä jos käy niin ikävästi, että paketti ei löydä koskaan perille ja katoaa, voit jättää tuotteen vaan maksamatta, eikä sun tarvitse alkaa sähläämään rahojen palautuksien kanssa.

Mulle Wish on vielä aika uusi tuttavuus, vaikka oon ehtinyt sieltä aika monta kertaa jo tilailemaan. Muutamat paketit onkin jo löytänyt perille, eikä näiden allaolevien toimituksessa kestänyt kyllä viikkoa kauempaa! Iloinen yllätys siis, olin meinaan varautunut ainakin kahden viikon toimitukseen.

P1012376P1012383P1012397P1012438

Kultaisen yksinkertaisen rannekellon tilasin hopean samanlaisen kaveriksi. Hopea yksilö on tilattu Ebaysta muutama kuukausi sitten ja siitä päivästä lähtien se on ollut oikesti lähes jokapäiväisessä käytössä! Oli pakko tilata samanlainen myös kultaisena, kun tykkään tästä kellosta jotenkin tosi paljon etenkin siksi, että tuo kellotaulu on hieman normaalia isompi. Ranneke on tässä kultaisessakin kelllossa aivan liian suuri, mutta sen lyhentäminen onnistuu helposti Ur&Pennillä, jossa rannekkeen lyhentäminen maksaa huimat kolme euroa. Tällä oli hintaa 6 euroa.

P1012466

Kynsiä tehdessä näitä nukkaamattomia vanulappuja kuluu aika paljon. Näihin mä en oo törmännyt ainakaan vielä missään itse kaupoissa (näiden pitää siis olla nimenomaan nukkaamattomia, tavalliset eivät käy kynsiä tehdessä), joten oon aina tilannut netistä. Viimeksi tilasin Ebaysta ja 900 kappaleen satsi maksoi pari euroa, nyt tilasin Wishiltä ja samankokoinen pakkaus maksoi saman verran, eli kaksi euroa. Onneksi tajusin etsiä näitä yllämainituista verkkokaupoista, sillä itse geelikynsitarvikekaupoissa nämä maksaa helposti kymmenen kertaa enemmän!

P1012421P1012412P1012418
P1012405rajattu

Ehdottomasti lempparijuttu: paljettinen koristetyynyliina. Vastaavanlaista katselin jo jonkun aikaa sitten H&Mllä, mutta niiden valmistus lopetettiin ja tilalle tuli paljettityynynpäällinen, jossa paljetit oli neliön muotoisia. En tykännyt niistä, vaan halusin nimenomaan pyöreillä paljeteilla koristellun tyynyn. No, sellanenhan löytyi Wishiltä! Ja vielä kolme kertaa halvemmmalla. Sopii niin hyvin mun sänkyyn, josta löytyy neljä hopeaa koristetyynyä ja kaksi valkoista sekä tuo valkoharmaa päiväpeitto! Tämä maksoi 5 euroa.

Nämä kaikki tuotteet tuli perille siis täysin mutkitta ja alle viikossa, eli ainakin näiden myyjiä voin suositella lämpimästi! Kertokaa, jos kiinnostaa jonkun tuotteen linkki, voin kaivella ne tuolta teille.

Ootteko te tehneet jotain erityisen hyviä löytyjä Wishiltä taikka Ebaysta? Millaisia? :-) 

18 kommenttia:

  1. Ite oon tilannu wishiltä vaateita ja ne on ollu suuri pettymys, avomies tilasi mm. aurinkolasit niin ne oli hyvät... enää en vaatteita sieltä tilaa, mutta tänään lähti puhelimen kuoret tilaukseen niin toivotaan et ne ois sellaset niinkun pitääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon myös aika skeptinen noiden vaatteiden suhteen, kun niin monilta kuullut huonosta laadusta ja muusta... Mieluummin säästää ne paritkin eurot sit, kun tilaa vaatteen, joka menee heti rikki :-) Muista mulla onkin sit vaan positiivisia kokemuksia! Toivotaan, että ne sun kuoret on hyvät :-)

      Poista
  2. Mä teen aina niin, että selaan wishiä jossain autossa kun on tylsää, ja etin myöhemmin ebaysta saman tuotteen tai vastaavan halvemmalla! Maksutapa on paljon helpompi paypalin kautta. Mäkään en tilaa tarkkaa kokoa tarvitsevia vaatteita mistään ebayn tai wishin tyylisestä, koska kiinalaisen mitat ja koot ovat ihan eri sfääreistä, kuin meidän suomalaisten. Mutta onneksi tämmöset rihkamat ja one size -jutut toimii hyvin niistä tilattuna! :) Ihania ostoksia ♥
    Life à la Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota mäkin oon vähän miettinyt, mutta näiden kaikkien kohdalla sai jo niin halvalla, etten jaksanut alkaa etsimään enää mitään vastaavia Ebaysta! Tai noita koristetyynynpäällisiä oon joskus katsonut, mutten oo löytänyt mieluista... Mutta täytyy pitää toi mielessä, jos joskus Wishiltä löytyy joku vähääkään kalliimpi tuote! :-) Ebay tuntuu muutenkin jotenkin...luotettavammalta (?), kun sieltä tilannut niin paljon ja käyttänyt sitä jo niin kauan :-D Mä tykkään myös ja noi pienet tilpehöörit on niin mun heikkous!

      Poista
  3. Ite en oo vielä wishistä tilannut vielä mitään, vaikka monta kertaa oon kyllä sivua selaillut. Ebaystä on kuitenki tullu ostettua vaikka mitä parin euron juttuja :D Ehkä mä sieltä wishistäki kohta tilaan ku oon sen verran kauan katellu yhtä kelloa. Kivoja juttuja oot tilannut ja yllättävän nopee toimitus ollu! ebay tilauksia kun on joutunu joskus odottaa kuukaudenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut sama juttu! Ei oo Ebaysta tullut ikinä alle parissakaan viikossa. Positiivinen yllätys toi Wishin toimitusaika! :-)

      Poista
  4. Ei tuolla mitään klarnaa saa maksu vaihtoehdoksi :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Wishin omassa sovelluksessa (kyllä, siitä löytyy Appstoresta oma sovelluksensa, joka on ihan liian helppokäyttöinen...) maksuvaihtoehtona on lisäksi myös tuttu ja turvallinen Klarna!" :>

      Poista
    2. Moi ,kyllä vaan Klarnalla toimii ,mutta aikamoista krääsää se tavara on .Tilasin "pallomeren" tytölle,kuvassa
      oli kaikki kohdallaan kun selailin,mutta pallomeri tulikin ilman palloja ja kun kävin jenkkien sivuilla kommentteja
      katsomassa,niin kyllä kaikki luulivat että pallotkin kuuluvat siihen hintaan .taulut tulevat rullissa ,tietysti ilman
      raameja,myös kuvakoko hämää,taulut olivat sohvien takana kuvissa,mutta kotona sopivat hyvin vaikka vessan oveen,joten tarkistakaa koko!!!!!!!Samoin tilasin viitan koko L,mutta oikea koko olisi ollut XS,ei mahtunut kellekkään.Tavara tuli tiputellen ,joku Saksasta joku Shanghaista ja yksi Beijingistä ,meni 3kk ennenkuin olin kaikki saanut kotiin.Oli kyllä liian työlästä koko homma,joten minulta loppui lysti siihen ,meiliä tuli kiitettävästi ja joku tavara oli Ruotsissa peräti viikon ,ennenkuin jatkoi matkaa Suomeen.

      Poista
  5. Hei, onko kellään kokemuksia tuotteiden palautuksista Wishiin? Minulle kävi suurin piirtein näin...tilasin sieltä useamman tuotteen. Tuotteet tulivat ja halusin palauttaa niistä yhden. Ilmoitin Wishin tilaushistorian kautta etten ollut tyytyväinen tuotteeseen. Minua pyydettin ottamaan kuva ko. tuotteesta ja lähettämään sen heille. Lähetin kuvan. Seuraavaksi minulle viestitettiin että minun pitää kuvata tuote niin, että sen vika näkyy. Kerroin ettei tuote ole viallinen, vaan olen tyytymätön tuotteeseen. Sitten minulle ilmoitettiin että tuotteen hinta on palautettu minulle. Kysyin sitten miten itse tuotteen palautus toimii, mihin osoitteeseen se tulee lähettää ja mitä palautus maksaa. Siihen vastattiin, että anteeksipyyntönä minulle voin pitää tuotteen. Onpa outo palautuskäytäntö...saa nähdä tuleeko jälkikäteen ongelmia, esim. silloin kun maksan koko tilauksen Klarna-laskulla tai Wishin kautta tuotteen myynyt kauppa haluaakin tuotteen takaisin. Että tällainen kokemus minulla Wishistä...

    VastaaPoista
  6. Ihan normaali käytäntö nettikauppojen kanssa. Ei ne ala muutaman euron tavaroiden palautuksia makselemaan.

    VastaaPoista
  7. Geek on kans hyvä ja sisutus juttuja löytyy home-desing :)sit on aliexpress ja lightinthebox t:mies :D

    VastaaPoista
  8. Tilasin pussilakana setit 2 kpl kullanväriset, eipä ollleet olenkaan sen värisiä, vaan pronssin väriset ja toinen setti oli vielä vähän eri sävyinen.. yritän palauttaa, mutta vaatii kuvan tuotteesta ja ei ole uutta kännyä, tai kameraa menee tosi vaikeaksi tuo palautus, kun ei saa palautus osoitetta, pyytävät kuvaa mukaan ja puhelin numero heille ei ole käytössä...onneksi tilasin laskulla, Klarna, mutta tuotteet tuli kiinasta neljässä päivässä??? ja pari kelloa tilasin, mutta niiden kanssa menee näköjään pitempään tuo toimitus.Eli, jos tilaatte wishistä, niin palautus on vaikeaa.odotan edelleen vastausta palautus osoitteesta

    VastaaPoista
  9. Rikkinäistä elektroniikkaa myyvät. Toimitus kestää yli 30 päivää ja palautusoikeutta ei ole 30 päivän jälkeen

    VastaaPoista
  10. Miten sulla noi paketit toimitettiin? Jokainen vissiin erikseen, tuleeko suoraan postiluukusta vai postiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan riippuu paketin koosta. Jos mahtuu postiluukusta niin suoraan kotiin, jos ei niin postiin.

      Poista
  11. 30 päivän palautusoikeus alkaa siitä kun olet saanut tuotteen.

    VastaaPoista
  12. Ei kannata maksaa etukäteen noita Wishiltä tehtyjä tilauksia. Erehdyin maksamaan elämäni ensimmäisen tilauksen sieltä etukäteen. Tilausta ei ole tullut. Tilasin ja maksoin 2.12.-16 ja nyt on 13.1.-17. Olivat Joulujuttuja. Klarnasta sanottiin sitten ettei pidä maksaa etukäteen, vaan vasta kun tavarat on tulleet. No enhän sitä tietänyt.

    Hankalaa on muutenkin ollut tuo asiointi Klarnan asiakaspalvelun kanssa. Sieltä kehotetaan ottamaan yhteyttä Kiinaan ja myyjään. No joo, minä en osaa englantia enkä kiinaa. Kirjoita suomeksi, sanoivat. Kysyin kuka maksaa palautukset? En saanut vastausta, vaan toistettiin että ota yhteyttä myyjään. Hankalaa on minun mielestä Wishiltä kaikki muu paitsi tilaaminen :-D Erehdyin luulemaan että kun Klarna on mukana, niin kaikki on turvallista ja helppoa. Taidan olla vaan liian tyhmä tekemään mitään tilauksia muualta kuin suomesta.

    VastaaPoista