7/08/2015

IHASTUMINEN

Heipsan rakkaudet. Arvatkaa mitä mulle on käynyt? (Nyt lue postauksen otsikko.)

Untitled #35


michael-kors-logo

Untitled #36


Niin. Jo varmaan arvaattekin? Minä, joka ei ikinä oo ollut mitenkään kiinnostunut kalliista merkkilaukusta...

Tehdään ihan ensin selväksi se, ettei tämä ihastuminen oo mitään pientä. Ei todellakaan. Se on niin suurta, että voisin sijoittaa muutaman satasen tähän the laukkuun. Tietenkin ensin vähän säästämällä. On kuitenkin ongelma sen suhteen, minkälainen se laukku on mihin sijoitan? Niin, en tiedä itsekään. Ja sen takia pyydän teiltä apua ja haluaisin, että kertoisitte omia (käyttö)kokemuksianne näistä laukuista, jos sellaisia vain omistatte. Vaihtoehtoja on siis kolme:

1. Ihana, täydellinen puuterin värinen laukku. Sisällä vain pari pientä "puhelintaskua", avainklipsutsydeemi ja koko laukun vetoketjukiinnitys. Mun mielestä tuo vetoketjukiinnitys on hyvä, mutta pilaako se koko laukun muodon ja tekeekö se laukusta "suipon" mallisen? Hieman pienempi kuin toi suositumpi Jet Setin malli, eli tämän korkeus 27cm, pituus 38cm, leveys 15cm. Olkahihnan pituus 23cm.

Meenkö kaikki tavarat liian sekaisin laukussa, kun pikkutaskuja ei ole? Onko huomattavasti pienempi kuin tuo isompi malli? Tämä väri vaan vei mun sydämeni niin täysin, että oon tällä hetkellä kallistunut tähän päin...

2. Se suosituin malli Jet Setistä, väriltään konjakinruskea. Hieman isompi kuin ensimmäinen laukku (k29cm, p46cm, l5cm). Keskellä läppäritasku ja lisäksi pari pienempää taskua vetoketjulla ja ilman. Ei koko laukun kiinnittävää vetoketjua.

Onkohan tuo läppäritasku turha mulle, joka ei kanna läppäriä mukanaan melkeimpä koskaan? Saako sinne laitettua jotenkin fiksusti muita tärkeitä tavaroita, mm. lompakon? Näyttääkö tyhmältä, jos laukku ei olekaan täynnä tavaraa vaan siellä on vaan muutama juttu?

3. Sama laukku kuin kakkonen, mutta vetoketjullisen läppäritaskun lisäksi laukussa on myös koko laukun kiinnittävä vetoketjukiinnitys. Kuva on vähän huonolaatuinen, mutta tykkään tosta vaalean beigestä/khakin väristä.

Monen vetoketjun ja pikkutaskun takia, tuleeko laukusta liian "monimutkainen" ja onko pikkulokeroita jopa liikaa?


4. Ja sitten. Michael Korsin Selma laukku, large koossa. Tämä osui mun silmiini vasta tänään, mutta taisin vähän rakastua. Laukku olisi väriltään täydellinen, siinä on vetoketjukiinnitys ja sisällä pari pienempää taskua, se on tilava, siinä on lyhyemmät kantokahvat sekä pidempi olkahihna, joka on iso plussa. Näiden alkuperäiset hinnat pyörii neljänsadan paikkeilla, mutta tämän mä kaiken lisäksi saisin itselleni 250 eurolla "kotiinkuljetettuna". Jollain kokemuksia tästä? Kannattaako, vaiko ei?

Mä tiedän, että ainakin jollain teistä näitä laukkuja löytyy, joten auttakaa Essiä hädässä! Myös vinkkejä hyvistä (netti)kaupoista, joista näitä laukkuja saa, voi laitella kommenttiboksiin...

22 kommenttia:

  1. Koko postauksesta ja sen tekstistä sanon; voi jessus.

    Laukuista sanon sen verran, että noi on jo niin massakuraa ettei mitään rajaa.

    VastaaPoista
  2. ei korsit oo ees hyvän laatuisia, en suosittele! nimimerkillä kolmen korsin laukun omistaja ja kaikki hajalla ihan normi käytös

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miksi olet ostanut kolme jos kaikki hajoaa normikäytössä ;)

      Poista
    2. Ai..:< Outoa, että noinkin kallis laukku voi olla huonoa laatua!

      Poista
    3. Hahaa taitaa olla feikit käytössä. Mulle on toi jet set ja on kyllä ihan super hyvä! Käytän koululaukkuna ja ei mee pilalle vaikka on enemmänkin kirjoja mukana! Suosittelen! Ainoo vaan että jos pitää painavempia asioita ( esim kirjoja) vaan toisella puolella niin se nahka menee vähän "kasaan" reunoulta!

      Poista
    4. "Toivon", että olis :-D Koska en halua uskoa, että monen sadan euron laukulle kävisi noin. Mäkin oon nyt tohon Jet Setiin kallistumassa. Eikä tuo haittaa, kun tuskin se jää lopullisesti "kasaan"? :> Enkä tiedä miten painavia juttuja mä siellä edes kantaisin, kun ei kouluakaan enää ole!

      Poista
    5. Mulla on JetSet Travel, ja täytyy sanoa että ei oo mitään hyvää tekoa, nimittäin kahvosista lähti kahden kuukauden käytön jälkeen jonkin näköiset kumijutut irti. :-( Onneks kuitenkin sain vihdoin stockaan yhteyden ja he lupas korvata uuden, joten toivottavasti tää oli vaan joku maanantai kappale :D Muista Korssin tuotteista on kyllä positiivisia kokemuksia!

      Poista
  3. Sanoisin että ota tuo Selma jos haluat klassisen laukun:) Ittelläni on nyt ollu tuo jonkun pari vuotta eikä mitään käytönjälkiä näy, juurikin hyvän käytön ansiosta eikä pohjassa olevien jalkojenkaan takia pohja ei kärsi yhtään :)
    Jos taas tykkäät kantaa vähän enemmän mukana ja vaikkapa talvella heittää laukkuun huivin, on Jet Set paras sulle! Mun kaverilla on just tuo Jet set ilman mitään vetoketjuja tai läppäritaskua ja se on tykänny siitä paljon, kuulema tosi hyvä arkilaukuks :) Ei tosiaan oo liian hieno, kuten Alman kanssa joskus on ainakin mulla ongelmana.. Se kun ei oo sellanen jonka vois vaan napata mukaan kauppamatkalle lökäreissä ja hupparissa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että toi Jet Set on hieman "arkisempi", joten voi olla, että sitä on helpompi yhdistää. Ja sitähän mä alunperin mietinkin, ja ton Selman mä löysin tosiaan vasta eilen... Jet Setille tulis kyllä varmasti enemmän käyttöä! :> Kiitos sulle!

      Poista
  4. Sanoisin että viimeinen, tota ei tule ihan jokaisella vastaan ja on tosi nätti! :) toisaalta myös 1 ja 3 on ihania ja värikin on sellainen jota ei kovin monella ole, toisin kun toi numero kakkonen joka tulee ainakin mulle henk.koht. korvista ulos vaikka kaunis onkin... ehkä sun kannattaa kuunnella sydäntäs ja valita numero ykkönen johon ensimmäisenä ihastuit?:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla löytyy kahdessa värissä toi lähes sama malli kun tuo 2. laukku. On kyllä ihanan näkösiä mutta tosi huonolaatusia. Molemmista katkesi hihna ja vaalea värjäytyi ikävän näköisesti farkuista. Joten näiden kokemusten pohjalta en kauheasti kyllä voi suositella! Harmi kun muuten niin kivoja :/

      Poista
    2. No voi hitto... Ei oo kuitenkaan mikään halpa laukku todellakaan, joten ei viitsisi maksaa noin paljoa, jos menee oikeesti noin nopeesti huonoksi. Tollasen laukun pitäis kestää vuosia hyvänä! :<

      Poista
    3. Uskon että ylemmällä anolla on ollut käytössä feikki .. Ei 300 euron laukuista hinat katkea

      Poista
  5. yök, niin rumia ja massoja muodottomia laukkuja mitkä tulee vastaan joka toisella... en vaan voi tajuta miks joki haluis tollasen ja ne on viel ylihintasia :-D hyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, näkeehän näitä lähes jokatoisella tytöllä, mutta mä tykkään silti eikä tuo ole mikään peruste, miksi jättäisin ostamatta! :>

      Poista
  6. Itselläni on kyseisiä Korsin Selma laukkuja kaksi, mutta päädyn aina laittamaan toisen laukun.. Onhan se tyylikäs ja kaunis, mutta käytössä jokseenkin hankala. Todella kovaa materiaalia, välillä ärsyttää tavaroiden kanssa, vaikka laukku sen ansiosta jämeänä pysyykin. Ootko ajatellu Korsin Hamiltonia? Itellä ainaki lemppari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella! Se jo näyttääkin tosi "kovalta" ja jämäkältä. Hamilton on myös ihan kiva, mutten tiedä onko niin kiva kun toi Jet set. Ja eikö se ole sitä "löysempää" materiaalia? Joskus luin, että se menettää muotonsa tosi nopeasti, kun ei ole sitä jämäkkää Saffiano-nahkaa :-(

      Poista
    2. Eipäs kun hetkonen, eikös ainakin tämä (https://www.zalando.fi/michael-michael-kors-kaesilaukku-musta-mk151a048-802.html) oo sitä jämäkkää nahkaa? Toi vois olla aika kiva... Tietääkö joku, onko toi pidempi olkahihna säädettävä? :>

      Poista
    3. Ei oo säädettävä. Tää on omien kokemusten perusteella ainakin parempaa tekoa kuin toi jet set!

      Poista
  7. suosittelen selmaa ehdottomasti! itellä tummanruskeena kans toi large ja parempaa ei melkeen ookkaan :) helposti pysyy tavarat järjestyksessä vaikka laukku ei kovin täynnä oliskaan. huushollista löytyy myös yks jet set ja siitä voin sanoo sen verran et jos on vähänkään enemmän tavaraa mukana nii noi ohuet kahvat (vai hihnat...?) vetää hartiat aika ilosesti jumiin :D ja tohon aikasempaan kommenttiin viitaten niin munmielestä hamiltonin se ketjuhihna ei taida olla säädettävä ikävä kyllä :/ mut noista postauksen laukuista ehdottomasti kyllä suosittelen selmaa ihan klassisuuden ja monikäyttösyyden kannalta :)

    VastaaPoista
  8. Itsellä 2. , koska tarvitsin jonkun läppärilaukun ja sopi tyyliini (klassinen musta). Käytän just koulussa ja sillon kun tarviin läppäriä. Ollut nyt vuoden käytössä, eikä yhtään mitään vikaa. Pidän siitä, että se pitää ryhtinsä (tietenkin vähän käytössä joustunut, ja vähän taipunut toiseen suuntaan, mutta huomaa vain jos on tyhjä.) 3. on kuitenkin kivempi väri kuin 2.
    Mutta jos et läppäriä hirveesti mukana kanna, niin sitten sanoisin myös Selma. Pitkä hihna plussaa ja muoto miellyttää silmää, itsellekin kelpaisi musta. Hassua, miten ainakaan mua ei haittaa, vaikka se "kauheen massa" onkin, kaikkeen yksinkertaisuudellaan sopiva laukku!

    VastaaPoista