12/15/2013

Synttäripohdintaa

Tänään on 34 päivää mun synttäreihin. 34 päivää siihen päivään, mitä mä oon odottanut monen monta vuotta. Siihen, mistä se kaikki "vastuu" ihan oikeasti alkaa. Siihen, kun oikeasti tuntuu, että on aikuistuttava. Siihen, mitä valtaosa nuorista odottaa. Nimenomaan valtaosa, nimittäin mä en enää edes rehellisesti sanottuna odota sitä. Mitä lähemmäksi me tota päivää mennään, sitä kummallisempi olo mulle tulee :-D En mä haluu täyttää kahdeksaatoista, en mä haluu kuulla kommentteja "miten sä olet nyt aikuinen" enkä mä halua kortteja joiden kansissa komeilee ykkösen kaverina kahdeksikko, eikä edellisten vuosien mukaan viitonen tai kuutonen?! Jos vain ois mahdollista, mä olisin enemmän kun mielelläni sen 15 tai 16 vuotta vanha (vaikka ikuisesti), mutta nyt mä vihdoin uskon sen, kun muutamaa vuotta vanhemmat on sanonu nauttikaa siitä alaikäisyydestä. Onneks mä mun mielestä niin teinkin :-)

Tän kriiseilyn kunniaksi pistetään näytille joululahjatoivelistan sijaan samanlainen, mutta vain synttärilahjoista. Mä en toivo hirveesti mitään erikoista, ja mielummin ottaisin jotain tavaraa, kun vaan rahaa. Mulla kun usein on käyny niin, että yhtäkkiä huomaan suurimman osan rahoista kadonneen ja mihin muuhunkaan mä oon ne tuhlannut kun ruokaan. Mun synttärilahjatoiveita pesee täältä!
jajajaj
1. Essien kynsilakat. Oon jo pitkän aikaa kaivannut mun rakennekynsikokelmaan ihan normaaleja kynsilakkoja, joita voi sipaista kynnelle, kun energiat ei riitä mihinkään ihmeempien koristelujen tekemiseen. Kalliita, mutta kunnon kynsilakkoja, joista myös riittää moniin moniin lakkauskertoihin. Ehkä kuitenkin fiksumpaa sijoittaa kunnon kynsilakkoihin pari penniä enemmän kun niihin huonoihin, ja kaiken lisäksi noi kynsilakkapullot on tosi isoja, 13,5ml!

Mä selailin muutamia eri nettisivuja, joista näitä saa tilattua, ja niiden perusteella halvimmat lakat on www.beauty.comissa! Hintaa niillä on vain vähän päälle 6 euroa kappaleelta.

2. Pentikin lasipurkit. Mä oon tullut siihen tulokseen, ettei näitä voi olla liikaa. Rakastan laittaa mun korut lasisiin purkkeihin säilytykseen, jolloin ne ei kuitenkaan oo ihan kokonaan piilossa, vaan näkyy kauniisti niistä "läpi". Muutamia tämmösiä mulla on jo ennestäänkin, mutta vaaleanpunaisena, joiden kavereiksi nämä kirkkaat sopis tosi hyvin. Nämä yksilöt on Pentikistä, joita saa sekä liikkeistä että verkkokaupasta. Pienemmällä hintaa 10 euroa ja isommalla 22 euroa.

3. Mä oon ollut aikoinaan kunnon lompakkoaddikti, ja parhaimmillaan mä vaihdoin lompakkoa päivittäin. Nyt ollaan kuitenkin tultu siihen pisteeseen, että tällä hetkellä mulla on vain yksi käyttökelvollinen lompakko, joka on näin parin vuoden aikana alkanut hieman kyllästyttämään. Mä oon suht tarkka lompakon ominaisuuksista ja harvoin löytyy kivaa ja halpaa yksilöä.

Kuvassa näkyvä lompakko on sisältä just semmonen mitä mä olen etsinyt, eikä tällä ole hintaakaan kun parikymmentä senttiä päälle 9 euroa! Tämä siis Forever 21stä.

4. & 7. Mun kunnon hajuvedet on jo aikoja sitten loppuneet, ja sen ajan mut onkin pelastanut ne Victoria's Secretin "hajuvedet". Vaikka mä niistä tykkäänkin tosi paljon, haluisin välillä käyttää myös niitä kunnollisia hajuvesiä, jotka pysyy ja tuoksuu vaatteilla vielä koulupäivän jälkeenkin. Noi bodymistit kun katoaa jo parin ekan tunnin aikana, enkä kuitenkaan viitsisi koulussa suihkutella niitä! Lempparihajuvesiksi on pitkän käytön jälkeen muodostunut Beyoncen Heat ja Marc Jacobsin Daisy. Näitä molempia saa esimerkiksi Sokoselta, mutta vinkkinä teille: Beyoncen Heattia saa Nordifeeliltä älyttömän halpaan hintaan – 50milliä saa 27,50 eurolla kun taas puolet enemmän sä saat maksamalla neljä euroa enemmän. Logiikka?! :-D

5. Näitä on jo toivottu mitä ihmeellisimmiksi lahjoiksi, joten mä tosissani toivon, että tämä paljastuu jostain paketista! Kultaisen ja hopeisen kellon kaveriksi mä haluaisin jonkun täysin erilaisen, mutta kuitenkin superihanan kellon. Nämä kriteerit täyttyykin superhyvin Daniel Wellingtonin kelloissa, joita löytyy joka lähtöön, mutta joista mun lempparit on ehdottomasti kuvassa näkyvät.

Kelloja saa tilattua muutamistakin paikoista, esimerkiksi Daniel Wellingtonin omilta sivuilta, Keskisen Kellolta ja www.rannekelloja.fistä. Ainakin näissä kaikissa kellot on samanhintasia eli satasen molemmin puolin riippuen mallista.

6. Tämä toive kuuluu kategoriaan "en tule saamaan", mutta ainahan saa toivoa? ;-) Multa löytyy ennestään jo kahdet ihan aidot Uggit, jotka mä molemmat oon tyhmänä pilannut. Niitähän ei sais ollenkaan kastaa, mutta usein mulle on käynyt niin huono tuuri, että lähtiessä on kaunis ilma ja palatessa täysin sateista. Toisista Sofi myös puri napin pilalle ja muutaman reiän siihen varteen... Nyt mä haluaisin vielä yhdet, ja käsi sydämellä (jos äiti luet tätä) mä vannon, että niistä mä pitäisin oikeasti huolta!

Näitä Uggejahan saa mooonilta sivuilta (Spartoo, Zalando, Bootz,..), mutta toisinkuin aikaisemmissa, hinnat vaihtelee jopa muutamilla kympeillä. Kannattaa siis olla tarkkana, kun näitä on tilailemassa!

8. Mä en usko, että oon ainoa joka shoppailemaan lähtiessä ottaa vaan lompakon ja puhelimen mukaan...? Jokatapauksessa, niin mä ainakin teen joka kerta. Mun mielestä on tosi raskasta raahata painavaa kassia ympäriä kauppoja ja sovituskoppeja, joten oon nähny aina parhaaksi jättää sen autoon. Mun lompakkoon ei kuitenkaan mahdu mun puhelin, jonka vuoksi se on ottanut osumaa niin parkkihallin kivilattian kun sovituskoppien lattiankin kanssa. Nämä Longchampilta löytyvät pienet "kosmetiikkapussukat" ois superhyviä just tähän tarkoitukseen - sinne mahtuu pienen lompakon tai setelien ja kortin lisäksi myös puhelin, huulirasva ja vaikka pieni harjakin! Näiden hintaa mä yritin etsiä koirien ja kissojen kanssa, mutta ainakaan Stokkan sivuilta mä en niitä löytänyt, vaikka mun mielestä siellä myydään noita. Googlettelujen perusteella noi maksaa siinä kolmen-neljänkympin tienoilla, mikä ei mun mielestä ole mikään hirveä hinta, kun kuitenkin merkkituotteesta on kyse!

 Minkälaisia synttäritoiveita teillä jo-täysi-ikäisillä oli silloin aikoinaan? Mulle on jäänyt semmonen mielikuva, että 18-vuotis synttärilahjaksi pyydetään jotain tosi suurta  kuten autoa, mutta mun kohdalla tämä ei ainakaan (kuten huomaatte) pitänyt paikkaansa :-D
 
 
PSST!!! Klikkailkaapa itsenne tänne supervikkelää ja pistäkää paljon kysymyksiä tulemaan!

8 kommenttia:

 1. Kannattaa käydä lindexissä kurkkaamassa jos sieltä löytyy sellanen kukkaro/pikkulaukku tsydeemi! Mahtuu iphone,avaimet, vaikka huulipunakin ja tietty rahat ja kortit yms:) hintaakin on vaan alle 20€ http://www.lindex.com/m/fi/luokka/fi-produkt/?parent=6874&id=51601612 siskolla on ollu tommonen jo pari vuotta käytössä päivittäin eikä oo menny mikskään ja ite ostin vasta vähän aikaa sitten ja oon ihan rakastunu! Iso,halpa, kestävä ja vielä kivan näkönenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :-) Voi olla, et jos tota Longchamppia ei paketeista löydy niin tyydyn ensin tohon Lindexin ja ostan sitten myöhemmin ton kalliimman - jos vielä haluan :-)

   Poista
 2. mun mielee jäi toi lause missä sanot nauttineesi alaikäisyydestä :Dd jäi kans häiritsee että millä tavalla? Joitko alaikäisenä tai teitkö muita 'kiellettyjä hedelmiä' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä oikeestaan mitään semmosta tarkottanut, vaan sitä et jotenkin nautin siitä miten aina kriiseiltiin esim kyytien kanssa, kun nyt kaikki tulee olemaan niin helppoa! :-D Parhaimmat muistot meillä onkin varmaan just niiltä reissuilta, kun ollaan kesäyönä lähdetty kävelemään Turusta Raisioon kyydin puututtua...

   En siis tarkottanut mitään tommosta, oon ollu aika kiltti aina :-)

   Poista
 3. vaikka tavallaan ootan ihan sikana 18v synttäreitä ni salaa oon ihan onnellinen että ne on vasta marraskuussa vaikka kaverit alkaakin jo alkuvuodesta täyttää... kamalaa "aikuistua" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin ehkä ihan vähän niitä odotan, mutta voi olla et otan sen vähän "raskaammin" just sen takia, kun mäkin oon meiän kaveriporukasta ensimmäinen! :-D Ääk, kamalaaaa en halua...

   Poista
 4. mulla oli kans vähä enne 18 v synttäreitä sellane outo fiilis ku ei tienny et mite se elämä muuttuu sinä päivänä ja sit kaikki alko kyselee että no miltäs se tuntuu olla täysikäne, mut vastasin aina että ei sen sen ihmeellisempää oo ja en ees aina enää hoksaa että ainii mä tosiaan oon 18 :D se oli just sellane siistin kummalline fiilis varsinki edellisenä iltana enne synttäreitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, just tota mä vihaan! :-D Miksei kukaan kysynyt sillon kun täytettiin 16, et miltä nyt tuntuu.. Ahdistavaa, voi ei en halua :-D Haha, tosin en väitä ettei se ois jännittävää täyttää sen kuuluisan 18!

   Poista