10/11/2013

Step by step: gelnails

Vihdoin mä saan tämän paljon toivotun postauksen toteutettua, tätä on kyselty niin paljon! Eli, vuorossa siis kynsiin liittyvää postausta, ja nimenomaan ihan step-by-step -meiningillä. En viittinyt erikseen ottaa kuvii vaiheista, kun ne kynnet laitetaan kovettumaan uuniin, koska samanlaisia kuvia ois kertynyt sit ihan muutama kappale :-D

Ja pliis, ignooratkaa noi mun superhienot jouluiset purkit, mä ihan tosissani oon aikeissa hommata uudet ja vähän ajankohtaisemmat kipot, mutten oo vaan saanut vielä aikaiseksi :-D Aaaaand lets start!
1-tile
Step 1: Ota kaikki tarvikkeet, joita kynsienteossa tarvitset, esille. Mua raivostuttaa ihan hirveesti, jos mä kesken kynsien teon huomaan, että puuttuu jotain suht tärkeetä ja joudun lähtee metsästämään sitä/niitä! Muutenkin paljon helpompaa, kun kaikki tarvittava on esillä ja kädenulottuvilla. Aikaakaan ei mene niin paljoa kun tä homma on niin aikaavievää jo itsessään. Tässä kuvassa ei siis todellakaan näy kaikki mun tavarat, vaan ainoastaan pienempi osa noista pienimmistä jutuista!

Step 2: Almost first of all, puhdista mahdollliset kynsilakan jämät kynsiltä. Ja mahdollisimman hyvin ja huolella, nimittäin ne kynsilakan jämät vaikuttaa negatiivisesti kynnen pysyvyyteen! Mä itse käytin kynsienpuhdistukseen tota kynsikauppa.comilta saatua kynsilakanpoistoainetta, ja sen poistoon käytin vanulappuja. Kynsilakkojen poistamisen jälkeen mä karhennan viilan avulla kynnen pintaa, mutta olkaa varovaisia! Tarkoitus on siis karhentaa ihan supervähän sitä kynnenpintaa, ei niin, että se kynsi oikeesti ohenee.

Step 3: Karhentamisvaiheen jälkeen valitse jokaiseen kynteen sopiva tippi. Noi mun tipit ei semmosenaan oo millekkään kynnelle sopivia, mut pienen viilailun jälkeen ne sopiikin mun kynsiin kun nenä päähän. Valitkaa mielummin liian iso kuin liian pieni tippi - sitä on helpompi viilata kapeammaks kun yrittää saada leveämmäksi... Mulla on käytössä nämä kirkkaat tipit ja liimaan ne samaisen verkkokaupan kynsiliimalla.

Step 4: Ja kun oot sopivat tipit löytänyt, liimaa ne paikoilleen! Katso tarkkaan, ettei kynnen ja tipin väliin jää ilmakuplia - tällöin ne saattavat irrota nopeammin ja helpommin, kun tippi ei oo kokonaan kynnessä kiinni.
5-tile
Step 5: Kun tipit on liimailtu jokaiseen sormeen, ja annettu liiman kuivua hetken rauhassa, voit leikata tippejä lähemmäs sitä lopullista pituutta, jotta viilattavaa ei jää niin paljoa ja pääsee itse vähemmällä. Suosin eniten ihan kunnon tippileikkuria, mutta myös kynsisakset/sakset hätätapauksessa käy.

Step 6: Tässä vaiheessa täytyy olla tosi tarkkana. Vuorossa siis ton tipin ja oman kynnen rajan tasoittaminen. Itse käytän siinä ihan sähköviilaa, mutta jos sua vähänkään pelottaa käyttää noita "järeämpiä aseita" niin suosittelen käyttämään ihan tavallista viilaa. Tarkoituksena on siis, niinkun sanoinkin, saada ton tipin ja oman kynnen raja tasaiseksi. Joka puolella tästä aiheesta puhuttaessa sanotaan, ettei omaa kynttä sais viilata ollenkaan, vaan tasoittaa se raja viilaamalla nimenomaan sitä tippiä. Suurin muutos kyllä tapahtuu just sitä tippiä viilaamalla, mutta ainakin mun kohdalla kärsii myös oma kynsi siitä viilailusta jonkun verran. Tä vaihe kannattaa tehdä ihan rauhassa ja pikkuhiljaa, kunnes saa siitä juonen päästä kiinni.
Tämän jälkeen voit joko pestä kätesi siitä inhottavasti pölystä, tai harjata kynnet kunnolla kynsiharjan kanssa, jotta suurin osa pölyistä lähtee kynsistä ja kynsinauhoista pois.


Step 7: Kun pölyt on harjattu pois, levitä koko kynnelle primer (mulla käytössä tämä, jonka oon todennut tosi hyväksi). Ymmärtääkseni se on tarkoitus levittää vain omalle kynnelle, mutta mä oon huomannut miten se parantaa entistä enemmän pitoa oman kynnen ja geelin välillä, jos sitä levittää niin omalle kynnelle kuin tipillekin. Levitä primeriä suht ohut kerros kynnelle, ja laita noin puoleksi minuutiksi UV-uuniin...

...tämän puolen minuutin jälkeen, voit ottaa esille geelit, joita aiot käyttää. Mun kohdalla siis ihan tavallinen "rakenne"geeli, ja valkoinen värigeeli ranskalaista manikyyriä varten. Mä oon käyttänyt oikeestaan joka kerta tätä 1-vaihegeeliä, jonka kuvauksessakin lukee, ettet tarvitse erikeen pohja-, rakenne- ja viimeistelygeeliä vaan voit tällä samaisella geelillä tehdä kaikki kerrokset. Aika yksinkertaista, ja siksi mä oonkin tykännyt tästä tosi paljon!

Step 8: Tipin ja ohuen primerkerroksen päälle levitetään ensimmäinen ohut kerros tavallista geeliä. Kannattaa jo tässä vaiheessa muotoilla kynsi mahdollisimman lähelle lopullista muotoa ja muistaa se stressipiste, joka multakin meinaa jäädä vähän pieneksi. Kynnen "pinta" ei siis saa olla suora, vaan geeliä kuuluu laittaa enemmän tohon about keskikohtaan kynteä, eli kohtaan, johon suurin paine muodostuu. Muoto näkyy parhaiten noissa viimeisimmissä kuvissa - kuten näette, kynnen "kärki" kaartuu vähän alaspäin.

Geelin levittämisen jälkeen laita sormet pariksi minuutiksi uuniin!
9-tile
Step 9: Joka kerta, kun kynnelle on levitetty geeliä ja se on käynyt uunissa, on kynnen pinnassa tahmea kerros, joka poistetaan kynnenpuhdistusaineella. Tämän jälkeen kynnen päälle voidaan levittää muut geelikerrokset tai vaihtoehtoisesti hileet - mitkä koristelut sä itse ikinä kynsiin haluatkaan. Itse laitoin sen jo aikaisemmin puhutun valkoisen kärjen, jonka mä tein valkoisella värigeelillä. Nämä värigeelit on muodostunut mun lemppareiksi niiden peittävyyden ansiosta! Valkoisen geelin levittämisen jälkeen, laitetaan se taas kovettumaan uuniin, jonka jälkeen poistetaan jälleen se inhottava tahmea kerros kynnen pinnasta. Tämän jälkeen vuorossa oli hileiden laitto (itse käytin tätä ja tätä). Mä siis laitan ne ihan yksinkertaisesti niin, että levitän ensin kynnelle superohuen kerroksen tavallista geeliä, johon päälle ripottelen niitä haluamiani hileitä. Aikaisemmien geelikerrosten tapaa, laitetaan käsi tämänkin jälkeen uuniin, jonka jälkeen onkin vuorossa jo viimeinen geelikerros!

Tahmean kerroksen poistamisen jälkeen levitä vähän paksumpi kerros rakennegeeliä. Tässä vaiheessa on tosi tärkeetä katsoa se kynnen muoto tarkkaan. Sitä kun ei pahemmin pysty enää jälkeen päin muuttamaan. Tämä on myös ainakin mun kohdalla vaihe, jossa kestää kauiten :-D Teen aina yhden sormen kerrallaan, jotta tulee mahdollisimman kiva ja huolellisesti tehty lopputulos! 

Step 10: Kun geelit on saatu joka sormeen, onkin kynnet viilailua vaille valmiit! Mä viilaan aina myös tosta kynnen päältä tällä bufferilla, joka on siis paljon pehmeempi kun kunnon viilat. Se luo kynnen pintaan ns "mattamaisen" pinnan ja vie siitä kiillon pois, mutta todellisuudessa kynnestä tulee normaalia kiiltävämpi läpinäkyvän kynsilakan levittämisen jälkeen. Kun kynsilakka on saanut rauhassa kuivua, levitän vielä kynsinauhoille kynsinauhaöljyn. Ja voila!

No mites on, vastasko tä teidän odotuksia lainkaan tai oliko tä yhtään edes sinne päin...? :-) Toki oisin voinut jokaisen pienemmänkin vaiheen kuvata, mutta koin sen ehkä hieman turhaksi, varsinkin kun mä jokatapauksessa selittelen mitä teen missäkin välissä. Niinkuin te varmaan huomasittekin, niin oon kaikki kynsijutut tilannut siis http://www.sannataranailart.fi/ -verkkokaupasta! Oon ollut niin tuotteisiin kuin asiakaspalveluunkin supertyytyväinen koko tän vuoden ajan, jonka aikana mä heiltä oon tilaillut mitä ikinä multa sit siihen hätään onkaan puuttunut. Ei ole siis mitään syytä, miksi mä en vois heitä suositella teillekin! :-)

15 kommenttia:

 1. ois kiva saada kynsien huolto postaus, eli miten poistat just hileet / koristeet / värigeelit ja yms... :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tosi hyvä idea, kiitos! :-)

   Poista
  2. siksi ehdotin tätä sillä nyt syyslomalla väsään omilla tarvikkeilla kynnet mutta sitten huolto onkin seuraava juttu että mitenköhän teen? joka huollolla vaihdetaan uusi tippi,vai? :)
   ja sitten kysyisin että etkö lisää mitään top coat geeliä? oon lukenut muilta sivuilta niistä ja itse en sitä omista niin siksi mietin että onks se sitten välttämätön?
   iiiso kiitos sulle jos vaivaudut vastaamaan :-)

   Poista
 2. ihan sairaan hyvä ja selvä opastus! :) aijai alkoi tehdä kyllä mieli tilata noi geelikynsi välineet itsellekkin, kun nyt oon tottunut vaan kavereilla väsäämään.. paljoko sulla maksoi semmonen alottelupakkaus uv-lamppuineen ja muutamine geeleineen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että oli apua! :-) Anna mennä vaan, mä ainakin suosittelen! Se alotuspakkaus makso 100€, johon siis kuulu kaikki muut geelikynsiin tarvittavat jutut paitsi tipit ja tippiliima.

   Poista
 3. Tiiätkö yhtään myydäänkö tommosia kynsihileitä joissain kaupoissa?:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sano myydäänkö missään nimenomaan kynsille tarkoitettuja hileitä, mut esimerkiks Tiimarissa on semmosii hilepurkkeja joita voi ihan yhtä hyvin käyttää kynsille :-)

   Poista
 4. Moikka Essi! Tykkään sun blogista todella paljon, vaikutat just sellaselta "jalat maassa"-persoonalta ja oot kyllä niin kaunis! :) Sulla on kivoja postauksia ja kuvat on ihania! Tää ei liity asiaan nyt mitenkään, mutta muistatko yhtään kuinka kauan kesti, että noi sun Victoria's secretin hajuvedet tuli Suomeen? Kun itse tilasin melkeen viikko sitten, niin pohdin vaan että kuinka kauan niissä yleensä menee? Kiva jos jaksat vastata. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :-) Ihan ensiks, tosi ihana kuulla, että musta saa tommosen kuvan! Niissä hajuvesissä meni pari viikkoa, joten uskon, että ne sunkin tulis aika pian :-)

   Poista
 5. mistä toi sun kynsipora on osteetu ? paljon makso ja ootko ollu tyytyväinen ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ebaysta, makso vaan vähän päälle 10€ mut oon ollu super tyytyväinen! :-)

   Poista
  2. voi että ! vähän halpa, pitää varmaan itsekkin etsiä sieltä, kun suomessa nuo maksaa melkein kaikki yli 60e

   Poista
  3. No nii-i, ja toi on toiminut ihan moitteettomasti! En tosiaankaan tiiä mitä eroo tolla ja niillä kalleimmilla on...

   Poista