9/14/2013

Salaattirakkautta

IMG_37011-tile
Ihan kirjaimellisesti rakkautta. Mähän menetin sydämeni paistetulle/grillatulle grillijuustolle jo alkukesästä, jonka jälkeen sitä kuluikin meidän taloudessa yllättävän paljon. Se myös lisäsi sitä mun pahinta pahetta – yösyömistä... En vaan tiennyt mitään helpompaa kun heittää grillijuustoviipaleet pannulle, ruskistaa ne ja vetästä nassuun :-D Kyllä muuten oltiin tyytyväisiä sen jälkeen.. Kyllästyttyäni sen syömiseen ihan noin yksistään, tuli yksi ongelma  minkä kanssa sitä kuuluis syödä? Muistin lukeneeni yhä useammista blogeista erilaisista halloum-/grillijuustosalaateista, ja lopulta minäkin päätin koittaa väsätä semmosta – vähän epäröiden tosin. Mähän olin aluksi tosi vainoharhanen jopa ihan fetajuustonkin laittamisesta salaattien joukkoon, ja nykyäänhän aina salaattia väsätessäni mä tungen sinne myös fetaa – siis jos sitä vaan meidän taloudesta löytyy! Samalla tavalla kävi myös tän salaatin kanssa. Ihan taivaallista! Grillijuusto tuo tohon salaattiin sen just kaivattavan pienen suolasuuden, joka tekee siitä vielä taivaallisempaa. Itse laitoin tohon salaattiin siis grillijuustoa, kanaa (hunajamarinoitua kanaa ei ollut, joten piti tyytyä maustamattomaan ja maustaa se itse), tomaattia, kurkkua ja tietenkin sitä itse salaattia. Kaveriksi me laitettiin uuniin valkosipulipatonkeja, jotka tekee tosta vähän ruokasempaa ja joka sopii kuin nenä päähän salaatin kaveriksi. Tästä tuli ainakin mun ihan lempparisalaatti, vaikka kanan lisäksi oli kaupasta loppunut mun lemppari grillijuusto... Jos teillä on jotain kivoja ja vähän erikoisempia kuin kana- tai fetasalaattireseptejä, niin ottaisin niitä mielelläni vastaan! :-) Tuntuu, että vaikka salaatteja onkin jotenkin niin monimutkasta väsätä, on ne myös samalla maailman helpoimpia ruokia, ja kaiken lisäksi myös terveellisiä! 

3 kommenttia:

  1. Tacosalaatti!! Jotai niin taivaallista! Ite oon ainaki laittanu salaattii tomaattii kurkkuu paprikaa viinirypälei ja fetaa sitte jauhelihaa ja maustaa sen oman maun mukaa ite tykkään suht maisteisest ja se sopii siihe:) sit murustaa pari tortillasipsii siihe päälle ja kastiket/dippii jos haluu:) vaikkei toi ehkä iha terveellisimmäst pääst salaattei ookkaa ni on NIIIIIN HYVÄÄ suosittelen joskus maistaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota mun onkin pitänyt koittaa monesti, mut mä vähän kuitenkin aristan sitä jauheliha + salaatti -yhdistelmää.. Täytyy ehkä koittaa joskus tehdä vähän pienempi satsi, koska mä oon kuullut kyllä niin paljon kehuja tosta! :-) Kiitos vinkistä kuitenkin ja kiva kun laitoit kaikki ainesosatkin, joita ite oot käyttänyt :-)

      Poista
  2. Joo toi fiestasalaatti on ihanaa! Mäkin aluks aristin juuri jauheliha-salaatticomboa, mutta se on tosi hyvää! Kyllähän tortillankin väliin laitetaan useim jauhelihaa ja salaattia ;) itse laitan paprikaa, salaattia, kurkkua, sipulia, niiden päälle tortillasipsejä, päällimmäiseksi jauheliha, johon on sekoitettu tacomauste ja salsa ja päälle ripottelen juustoraastetta! Monet tykkäävät myös creme fraichesta joukossa! Uino on blogissaan monesti kertonut fiestasalaatista! :)

    VastaaPoista